Cursuri programare online – ajutorul de care ai nevoie pentru crearea portofoliului personal?

cursuri programare online
cursuri programare online

A invata programare a devenit un lucru ce este perceput ca fiind comun si accesibil oricui, la fel ca si invatarea limbii engleze. Cu toate astea, la fel ca scrierea corecta gramatical in engleza, si scrierea corecta de cod isi are subtilitatile ei. Detaliile fac diferenta, iar subtilitatile acestea sunt resimtite atunci cand angajatorul iti cere portofoliul de proiecte. In acel moment, ajungi sa constati un minus si nu orice minus, ci exact acela care face diferenta dintre un programator aspirant si un programator cu un cuvant de spus in domeniu.

Daca ai trecut prin aceasta situatie, inseamna ca si tu ti-ai pus intrebarea daca ar fi cazul sa te inscrii la o serie de cursuri programare online si daca acestea chiar sunt ajutorul de care ai nevoie pentru crearea unui portofoliu de proiecte personal.

Pe piata din Romania insa nu exista cursuri de programare online care, la final, sa aiba ca obiectiv realizarea unui portofoliu personal. Cu toate astea, nu trebuie sa renunti, caci solutia nu consta in orice cursuri de programare online, ci intr-un mentorat de programare.

Ce este mentoratul de programare WellCode?

cursuri programare online
cursuri programare online

Mentoratul este un altfel de program de invatare de scriere de cod curat si corect, ale carui obiective finale sunt crearea unui portofoliu personal si angajarea cursantului. Programul a fost infiintat de Petru Trimbitas in urma experientei traite in perioada de colaborare cu companiile americane Facebook si Google, din Statele Unite ale Americii.

Tanarul clujean a observat in timpul petrecut in cadrul acestora accentul care se pune pe modul in care viata personala iti influenteaza succesul profesional. In consecinta, programul de mentorat urmareste doua directii (dezvoltare profesionala si dezvoltare personala) si are ca obiectiv angajarea cursantului. Mentorii iti sunt alaturi de la prima logare pe platforma si pana la angajare.

Platforma de invatare este organizata astfel:

  • teorie;
  • rezolvare de probleme;
  • scriere de cod.

In consecinta, fie ca ai deja notiuni de programare, fie iti doresti sa pornesti cu invatarea de la zero, problemele propuse vor fi adaptate nivelului tau de cunostinte. Vizualizarea evolutiei pe platforma te va mentine motivat, caci fiecare problema rezolvata se ”traduce” intr-un pas inainte pe platforma. Odata parcursa integral platforma, mentorii te vor ghida si te vor ajuta sa-ti scrii propria aplicatie sau sa-ti intocmesti portofoliul personal de proiecte.

Daca mentorii iti sunt alaturi pentru a te ghida din punct de vedere profesional, coachii sunt cei care se ocupa cu schimbarile de la nivel personal – un aspect unic si pe care nu-l vei regasi in clasicele cursuri de programare online. Acestia te vor ajuta sa-ti resetezi mindset-ul si sa te ”programezi” pentru succes. Te vor ajuta sa-ti descoperi strategii de gestionare a gandurilor si emotiilor negative si de a depasi esecul.

Totodata, acestia te vor ajuta sa te pregatesti pentru interviu din punct de vedere emotional. Una dintre abilitatile vizate de ei este comunicarea. In consecinta, vei fi ajutat sa-ti dezvolti abilitatea de comunicare personala si interpersonala – una dintre cele mai vizate de angajatori in momentul de fata. De asemenea, te vor ajuta sa-ti dezvolti si abilitatile soft skills si tehnice, astfel incat impreuna cu portofoliul personal sa il determine pe angajator sa te aleaga in echipa sa.

Programeaza o sedinta de consultanta cu mentorii si descopera chiar tu diferenta dintre programul de mentorat si clasicele cursuri programare online.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*