Cum te poți epila în mod eficient acasă

Îndepărtarea părului în exces de pe anumite porțiuni ale corpului reprezintă nu un moft, ci chiar o necesitate. Este mult mai igienic așa, iar aspectul estetic nu este nici el de neglijat. De regulă, pentru a scăpa de părul nedorit, avem la dispoziție două opțiuni: să mergem la un salon de cosmetică sau să ne descurcăm acasă. Deși recomandăm prima variantă, există și cazuri în care nu mai poți să ajungi la salon, și prin urmare trebuie să te descurci și singură. Prin urmare, avem pentru tine câteva sugestii pentru care rezultatul final să fie cel dorit de tine.

Nu epila niciodată pielea proaspăt bronzată

Da, și nouă ne place felul în care se vede bronzul pe pielea ta, dar totuși nu te epila niciodată atunci când aceasta este proaspăt bronzată. Pielea este mult mai sensibilă acum, dacă vei folosi ceara de epilat sau epilatorul durerea va fi mult mai mare și mai mult ca sigur, iritațiile nu vor întârzia să apară.  

Lungimea firului de păr

Pentru rezultate optime, lungimea firului de păr trebuie să fie cea potrivită. Prin urmare, nu epila dacă firele doar ce au început să crească sau, dacă este prea lung, îl poți scurta puțin înainte. Durerea resimțită va fi mult mai mică, dar și eficiența ședinței de epilat va fi mult mai ridicată.

Produse suficiente

Înainte de a începe o ședință de epilat, asigură-te că ai suficiente produse ca să o duci la bun sfârșit. Cum ar fi să începi să te epilezi cu ceară și, la un moment dat, să observi că deși mai ai să zicem o axilă sau un picior de lucrat și nu mai ai materie primă? Prin urmare, din trusa ta nu trebuie să lipsească niciodată suficiente rezerve ceara pentru a nu fi luată niciodată prin surprindere. Evident, kit-ul tău trebuie să fie mereu pus la punct, și știi prea bine asta!

Mai puțină durere    

Îndepărtarea părului nedorit de pe suprafața corpului cu ajutorul dat de ceară sau aparatele epilatoare implică destul de multă durere, așa că de ce să nu faci ceva cu scopul de a o mai reduce din intensitate. Există unele metode prin care disconfortul resimțit este mult mai redus, cum ar fi aplicarea de gheață pe zonele care urmează să fie epilate cu jumătate de oră înainte de a începe ședința. De asemenea, unele medicamente cu efect ușor analgezic pot fi de ajutor în acest scop.

Curăță și usucă bine zona

Înainte de a începe propriu-zis epilarea, trebuie să cureți și să speli bine zona. În primul rând pentru a îndepărta murdăria de la suprafața pielii, dar și urmele de produse de îngrijire corporală pe care le-ai folosit. Apoi, ai grijă să o usuci foarte bine, pentru ca și ceara să adere mai bine și epilarea să fie ceva mai ușoară.

Ceară caldă, și nu fierbinte

Pentru o ședință de epilat reușită, trebuie să respecți întocmai instrucțiunile trecute de producători pe ambalajul produselor folosite. În niciun un caz nu supraîncălzi ceara, sau să lași mai mult să acționeze crema depilatoare, pentru că nu faci decât să îți creezi probleme inutil.

Testează înainte

Pe cât posibil, testează înainte temperatura cerii pe o porțiune mai mică de piele, vezi cum reușești să te obișnuiești cu ea, cum smulgi în mod corect. Îți va fi mult mai ușor așa și nu uita că îndepărtarea cerii se face întotdeauna în sensul invers al creșterii firului de păr.     

Soluție hidratantă

După ce totul s-a încheiat, nu te repezi să mergi la plajă sau să intri imediat la duș. Aplică gheață dacă mai ai dureri, poartă haine largi și aplică o loțiune hidratantă pentru calmarea pielii și să eviți apariția iritațiilor. Respectă aceste recomandări și vei vedea că nu este deloc complicat să ai parte de o ședință de epilat profesionistă chiar la tine acasă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*