Cum se aleg cele mai bune corpuri de iluminat pentru bucatarie

Iluminatul bucatariei poate ajuta la prepararea alimentelor de calitate. Bucatariile profesionale sunt pline de corpuri iluminat bucatarii, dar si bucatariile normale de acasa au nevoie de iluminare adecvata. Exista 3 tipuri de iluminat pentru bucatarie: lumina de lucru, lumina ambientala si lumina de accent. Daca ai in vedere o reamenajare a bucatariei, este o idee excelenta sa incluzi toate cele 3 tipuri pentru o eficienta maxima si pentru confort. 

Corpuri iluminat bucatarii care ofera lumina de lucru

Identifica zonele de lucru din bucatarie. Iluminatul pentru activitati este reprezentat de fascicule directe de lumina care lumineaza o zona de lucru desemnata. Acestea ar putea include statii de preparare pentru prepararea cafelei sau utilizarea tocatorului si a altor instrumente de bucatarie, chiuvete, blaturi sau mese.

Zonele aflate direct deasupra spatiului de lucru sunt foarte importante. Instaleaza corpuri de iluminat deasupra zonelor respective. Unii oameni folosesc becuri cu halogen, deoarece produc o stralucire usoara, dar nu sunt prea intense. Altii folosesc becuri fluorescente, deoarece sunt eficiente din punct de vedere energetic.

O alegere populara pentru lumina utila sau de lucru sunt spoturile. Acestea pot fi instalate atunci cand sunt cumparate noi dulapuri sau pot fi puse ulterior. 

O alta alegere sunt lustrele care atarna de tavan. Acestea pot fi gasite in mai multe forme si dimensiuni si sunt unele dintre cele mai eficiente. In plus, exista avantajul de a putea regla sursa de lumina la inaltimea potrivita.

O a treia optiune este amplasarea corpurilor direct deasupra statiilor de lucru pentru ca lumina sa fie canalizata spre locul in care este nevoie de ea. Acest lucru se realizeaza cel mai bine cu o renovare a casei sau a bucatariei, deoarece electricianul trebuie sa poata conecta corpurile. Pentru aceasta varianta se folosesc de cele mai multe ori aplicele.

Iluminat ambiental

Identifica locul central din camera in care vrei sa asezi obiectul principal. Iluminatul ambiental este suficient de puternic pentru a crea o lumina difuza care ajunge in spatii precum dulapurile, frigiderul sau masa de bucatarie.

Viziteaza un magazin online de corpuri de iluminat pentru a iti face o idee despre stilurile care sunt pe piata. Corpurile de iluminat mari pot fi realizate cu fier, plastic, ceramica, sticla  si multe alte materiale foarte moderne.

Alege un accesoriu care se potriveste cu decorul general. Cu exceptia cazului in care intentionezi sa folosesti un corp de iluminat mare, vei dori sa te asiguri ca toate corpurile de iluminat mici pe care le cumperi ofera impreuna suficienta lumina cat sa te poti descurca fara probleme in propria bucatarie si vei putea folosi spatiile la adevarata lor capacitate.

Iluminatul de accent este cel care doar scoate in evidenta anumite aspecte si ramane la latitudinea proprietarului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*