Cum sa organizati un eveniment pentru sarbatorile de Craciun sau Revelion in 5 pasi

Se apropie zile speciale in care multe familii, prieteni, colegi si cunoscuti sarbatoresc impreuna sarbatorile de Craciun si Revelion. Acestea sunt saptamani de evenimente emotionale si reuniuni. Pentru toti cei care se intreaba cum sa organizeze un eveniment pentru aceste date, impartasim un ghid de baza pentru a-l dezvolta si a ne simti multumiti de rezultate.

Pentru cei care doresc sa organizeze un eveniment la scara larga, va recomandam aceste sfaturi sa organizati un eveniment .

1. Idei si intentie: foaie de parcurs

Inainte de a executa orice actiune, opriti-va pentru o clipa sa va ganditi la ce idee de eveniment doriti sa faceti. Este important sa aveti o intentie initiala trasa de ceea ce doriti sa dezvoltati si pentru cine, pentru a putea defini mai tarziu cum si cand. Aceasta va fi harta dvs., care poate fi modificata mai tarziu, dar este necesar sa aveti un punct de plecare care sa marcheze traiectoria principala. 

Ce vrei sa obtii cu evenimentul? De exemplu, daca este doar  o masa de Craciun, langa un brad frumos impodobit,  probabil ca doriti sa adunati familia la cina, sa va bucurati de momente bune si sa va luati o amintire buna. 

Despre ce este vorba in eveniment

Cine va veni sau pe cine vom invita

De ce evenimentul? si ce vrei sa obtii

Cum se va dezvolta

Cand va fi efectuata

2. Cine vrei sa participe la eveniment?

  • In mare parte, publicul ajunge sa defineasca tipul de eveniment pe care doriti sa il organizati sau tipul de eveniment organizat va atrage un anumit tip de public. Este esential sa fiti clar cu privire la profilul participantilor, deoarece va fi decisiv pentru urmatoarele actiuni pe care le alegeti. Satisfacerea publicului este un succes garantat. Daca este un mediu familial, cu siguranta veti selecta continut specific .Personalizarea unui eveniment, indiferent de relatia pe care o ai cu invitatii, este o modalitate excelenta de a-ti singulariza propunerea si de a obtine un rezultat ideal.
  • Amintiti-va ca, daca este mai mult o petrecere privata, este important sa oferiti evenimentului detalii pentru a atrage participantii. Cererile de asistenta pot asigura atingerea obiectivelor dorite.

3. Cat buget am? si … timp pentru a organiza acest eveniment?

  • Pune in aplicare o defalcare a cat de multi bani ai si poti investi. In paralel, include o defalcare a timpului pe care trebuie sa il investiti in organizarea evenimentului.

4. Personalizati si planificati evenimentul

  • Odata ce este clar despre ce sa faceti, pentru cine si ce resurse aveti (timp / bani) pentru a-l realiza, urmatorul pas este sa oferiti evenimentului particularitatile care il vor face unic.
  •  Evenimentul ar trebui sa raspunda la intrebarea „De ce vreau sa particip?” „Ce iau?” „Ce experienta voi experimenta?” Fiti clar ca in perioada in care se desfasoara actiunea, evenimentele trebuie sa se intample, fie ca este vorba de o masa, un toast, un cadou de la Jubi, un discurs … fa o segmentare a duratei evenimentului si organizeaza in organigrama ta ce actiuni vrei sa materializezi si cum le vei realiza. Daca este o masa in familie, poate fi: aperitivul, mancarea, cadourile, decorarea, utilizarea gamificarii … luand in considerare cine va participa. Daca este o cina organizata de un restaurant, evaluati punctele care ii vor face pe participanti sa traiasca o experienta unica in timpul zilei. Daca este un Revelion, nu-l lasa la voia intamplarii. Inzestreaza evenimentul cu propuneri unice. Alege-le pe cele care vi se par interesante si atunci este recomandabil sa faceti o lista cu nevoile pentru a obtine tipul de intalnire pe care vi l-ati imaginat. In toate cazurile, ceea ce vrei sa dezvolti, trebuie sa fie in concordanta cu bugetul si timpul pe care il ai. .

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*