Cum să oferi protecție coletelor fragile în timpul transportului?

Vrei să dăruiești o sticlă de vin unui prieten drag, însă acesta se află la distanță și nu poți să ajungi la el? Dorești să livrezi prin curier un trofeu simbolic unui om care te-a impresionat sau pur și simplu vrei să faci cadou un set de vase deosebit? Toate ideile sunt excelente și cu siguranțî destinatarul va fi încântat, însă problemele apar atunci când vine momentul ambalării. Firmele de curierat oferă indicații cu privire la modul în care este recomandat să fie ambalate coletele mai fragile, însă responsabilitatea aparține în totalitate expeditorului, așa că merită să acorzi atenție următoarelor sfaturi pe care le-am pregătit pentru a evita distrugerea articolelor din pachet în timpul transportului.

Folosește folie cu bule pentru amortizare

            Șocurile mecanice sunt inevitabile în timpul transportului de colete, așa că utilizarea foliei cu bule reprezintă protecție suplimentară de dorit și, în unele situații, chiar necesară. În cazul în care dorești să trimiți sticle la un anumit destinatar, cel mai bine ar fi să folosești tuburi din folie cu bule care oferă o acoperire excelentă, în așa fel încât sticla să fie în întregime protejată. Dacă în coletul tău sunt mai multe sticle, ambalează fiecare produs separat pentru și mai multă siguranță.

Utilizează cutii de calitate

            Cutiile din carton ondulat sunt o variantă foarte bună pentru transportul coletelor, dar și acestea sunt de mai multe tipuri. În cazul în care dorești să livrezi obiecte fragile, este recomandat să folosești o cutie nouă din carton, cu perete dublu, cât mai rezistent, care să asigure protecție în cazul în care apar șocuri mecanice pe drum. De asemenea, cutiile dintr-un carton de calitate au demonstrat o rezistență crescută la umiditate și la alți factori externi care pot să conducă la deteriorarea conținutului.

Umple spațiile goale din cutie

            Spațiile goale pot să ducă la stricarea produselor din interiorul coletului, mai ales atunci când cutiile se răstoarna sau se mișcă în diverse poziții în timpul transportului. Este esențial, pentru a evita astfel de evenimente neplăcute, să umpli spațiile goale fie cu cutii de dimensiuni mai mici, fie cu pufuleți pentru ambalare sau cu folie cu bule mari care au rolul de a amortiza în cazul unor șocuri.

Poziționează inteligent produsele

            Atunci când livrezi mai multe articole în același colet, este foarte important să le poziționezi în așa fel încât să nu se deterioreze reciproc. Primul pas este să așezi obiectele cu greutate mai mare în partea de jos a cutiei, pentru a nu presa obiectele mai ușoare. De asemenea, ambalarea separată a articolelor este un alt factor de care trebuie să ții cont pentru protecție maximă.             Firmele de curierat oferă recomandări cu privire la ambalarea obiectelor fragile, așa că trebuie să respecți indicațiile lor, dar și să folosești materiale cât mai calitative pentru ca destinatarul pachetului să fie mulțumit de ceea ce primește și, desigur, în cazul în care ești un furnizor de produse, clientul să revină cu încredere la tine, fără emoții că investiția sa nu este una care să merite.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*