Cum să alegi cușca potrivită pentru câinele tau?

Un câine de talie mare necesită o casă pe măsură. Majoritatea persoanelor care au un câine de talie mare consideră că cel mai potrivit loc, unde câinele se va simți bine, este afară. Aici intervine nevoia unui țarc pentru câini.

Pe de o parte, câinele are nevoia de propria sa cușcă, unde se poate retrage ori de câte ori simte nevoia și unde se poate bucura de confort în orice anotimp, iar pe de altă parte, este indicat să atribuiți câinelui un loc numai al său dacă dețineți o grădină, fie ea de flori și / sau de legume. Înainte de a opta pentru un model de cușcă, trebuie să vă gândiți care este cel mai potrivit loc din grădină unde veți putea monta cușca. În mod ideal, acel loc ar trebui să fie ferit de vânturile agresive, dar și de soarele puternic. În funcție de dimensiunea spațiului pe care i-l puteți atribui câinelui, puteți alege un țarc pe măsura sa.

La rândul său, cușca trebuie să respecte anumite criterii. În primul rând, trebuie să se potrivească cu dimensiunea câinelui – să îi permită să intre și să iasă cu ușurință, să se învărtă, să se așeze și să stea confortabil -, iar în al doilea rând trebuie efectuată din materiale de cea mai bună calitate.

Atunci când vine vorba de cușca unui câine, gândiți-vă că dacă ar fi sigură pentru un copil mic, atunci este sigură și pentru câine. Lemnul este cel mai utilizat material pentru fabricarea cuștii, în timp ce metalul este folosit pentru construirea țarcului. E bine de știut că metalul și plasticul absorb căldura și frigul, așa că oferă un mediu nu foarte prietenos în condiții meteorologice extreme. Atunci când alegeți lemn, asigurați-vă că este tratat împotriva deteriorărilor, soarelui și umidității și că nu conține substanțe toxice, cum ar fi vopsele sau lac. Pardoseala contează foarte mult, întrucât trebuie să țină de cald iarna, dar și să poată fi curățată cu ușurință.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*