Cum putem ajuta la durata vietii unui termopan

     Tamplaria din PVC se afla in topul preferintelor cand vine vorba de alegerea unor ferestre termopan pentru locuinta. Motivul este unul bine intemeiat. Aceste termopane ofera avantaje pe un termen lung si se remarca prin durabilitate, rezistenta, confort termic, izolatie termica, eficienta energetica si izolatie fonica. Termopanele sunt o investitie profitabila, dar ca oricare alt lucru si ele au nevoie de o utilizare si manevrare corecta, o intretinere si curatare adecvata.

 1. Cum utilizati si manevrati corect modelele de ferestre termopan

     Manevrarea ferestelor are nevoie de o atentie sporita pentru a creste durata lor de viata. Se recomanda:

 • Sa nu asezati pe partea mobila a ferestrei greutati suplimentare;
 • Pentru a evita accidentele si deteriorarea ferestrei, lasati locul liber intre cercevea si toc. Nu deschideti brusc geamul termopan si evitati sa loviti rama ferestrei de perete;
 • Daca e nevoie sa reglati sau sa inlocuiti anumite componente uzate ale unei ferestre termopan, apelati intotdeauna la specialisti pentru acest lucru.

     Pentru a evita aparitia problemelor la termopane, e indicat sa verificati o data pe luna functionalitatea feroneriei. Acest lucru imclude: balamale, manere, deschideri, sisteme de inchidere s.a. .

 1. Cum intretineti si curatati corect o fereastra termopan.

     Pentru intretinerea si curatarea acestor ferestre termopan, exista substante si actiuni care dauneaza tamplariei si automat, afecteaza eficienta si durata lor de viata. Lucrurile acestea pot fi evitate si inlocuite de actiunile si solutiile de curatare potrivite.

 • Substantele cu acetona sau diluanti, nu sunt potrivite pentru intretinerea unor termopane. Ele sunt daunataore profilelor din PVC, iar in timp acestea se ingalbenesc si se deterioreaza.
 • Profilele PVC nu necesita vopsire, acesta actiune duce la o degradare mai rapida a tamplariei.
 • Pentru a le curata corespunzator, pentru termopane se folosesc detergenti obisnuiti,  care nu pot zgaria suprafetele. Se foloseste un material moale, umed si cu miscari circulare stergeti toata suprafata.
 • La profilele PVC nu se folosesc niciodata obiecte dure in curatarea lor (sarma, bureti abrazivi). Intotdeauna trebuie sa folositi un material moale si umed, deoarece daca ele sunt uscate doar imprastiati praful si incurajati la aparitia impuritatilor pe termopane.
 • Pentru sticla din modelul de ferestre termopan, nu e indicat sa folositi solutii pe baza de alcool. Pe piata puteti gasi solutiile necesare, special create pentru curatarea sticlei termopan. Se recoamanda sa spalati geamurile in fiecare anotimp al anului si in fiecare zi dupa o vreme ploioasa.
 • Folia de protectie de pe termopane, nu trebuie lasata mai mult de 20 de zile de la montarea ferestrelor. Daca amanati acest lucru crezand ca ele vor fi curate si protejate, riscati sa ramana urme de lipici pe suprafata profilelor, in urma modificarilor de temperatura de afara care cresc sau scad. Pentru perioada renovarile, alegeti sa acoperiti inca de la inceput ferestrele cu folie.

     Termopanele sunt necesare astazi pentru confortul omului modern.  Chiar daca alegeti sa lucrati cu o firma cu produse de calitate, actiunile dumneavoastra au un rol la fel de semnificativ pentru durata lor de viata. Luati in calcul sfaturile date de specialisti si va veti bucura in continuare de avantajele si rezistenta ferestrelor termopan.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*