Copilul tau sta prea mult in fata calculatorului? Iata cele mai educative activitati pentru adolescenti!

mcmusic

Tehnologia face parte din viata fiecarei persoane, dar copiii si adolescentii sunt cei care o utilizeaza cel mai mult. Jocurile online si platformele de social media sunt o adevarata distractie pentru ei, insa privitul unui ecran mai mult de doua-trei ore consecutiv nu este un lucru benefic pentru sanatatea lor. De asemenea, lipsa socializarii va avea efecte negative odata ce vor inainta in varsta si le va fi greu sa se integreze in diferite colective sau sa isi faca prieteni. De aceea, parintii trebuie sa incerce pe cat de mult posibil sa gaseasca activitati educative si distractive pentru cei mici.

Descopera acum cele mai interesante activitati pentru copilul tau!

1.   Cursuri de dezvoltare personala

Indiferent ca ai un copil dezinvolt sau putin mai introvertit, cursurile de dezvoltare personala sunt perfecte pentru tinerii care isi petrec prea mult timp in interiorul casei. De cele mai multe ori, acestea sunt sustinute de profesori specialisti care folosesc jocuri specifice artei actorului, adica persoanelor care aspira la o cariera in teatru. Ele dezvolta memoria, inteligenta emotionala, atentia, autocunoasterea, cresterea stimei de sine,  deblocheaza anumite frici si anxietati si multe altele. De asemenea, cel mic va socializa cu alti copii si va invata sa lucreze in echipa. Astfel, un adolescent extrem de energic va intelege cum sa isi foloseasca energia in lucruri pozitie, iar un tanar timid va deveni o persoana dezinvolta.

2.   Cursuri de pictura, dans, poezie sau robotica

Copiii au fost si vor fi intotdeauna atrasi de activitatile care necesita implicarea lor directa, pentru ca rezultatul obtinut depinde de munca pe care ei o depun. Indiferent ca cel mic nu a aratat pana la o anumita varsta ca are o inclinatie spre vreo forma de arta, acest lucru nu inseamna ca, odata ce va intra in contact nu ea, nu o va adora. Incearca sa il duci pe copil la cat mai multe activitati pentru a experimenta cat mai mult, iar la un moment dat iti va spune ce ii place si ce nu. Este foarte important sa ii oferi libertate totala de alegere si sa il sustii.

3.   Cursuri de muzica

Foarte multi copii se viseaza de mici pe scena, fiind cantareti de succes. Indiferent ca ai o parere buna despre abilitatile lui muzicale sau nu, incearca sa il incurajezi, pentru ca vocea se poate lucra in timp. De asemenea, poti opta pentru invatarea unui instrument muzical, cum ar fi pianul, chitara, vioara, tobele, flautul sau orice altceva ii surade celui mic. Intra pe site-ul mcmusic.ro, vezi oferta completa de chitare electro-acustice, consulta-te cu profesionisti si alege modelul cel mai potrivit. Nu uita ca pentru a ajunge la performanta este nevoie de foarte mult studiu, iar acest lucru implica timp.

Asadar, daca vrei ca cel mic sa nu mai petreaca atat de multe ore in fata calculatorului, ia in considerare sfaturile de mai sus. Propune-i o lista de activitati si lasa-l sa aleaga orice isi doreste!

Sursa foto: Shutterstock.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*