Cum poți să îți construiești propria mobilă pentru grădină – Iată la ce detalii trebuie să fii atent!

Să cumperi mobilier de grădină te poate costa foarte mult, uneori poți depăși chiar bugetul stabilit. Dacă nu vrei să renunți la calitate, dar în același timp să te încadrezi în bugetul deja ales pentru amenajare, o soluție la îndemână este să-ți confecționezi singur mobilierul, astfel că vei avea o flexibilitate mai mare în a alege cu exactitate materialele și obiectele pe care ți le dorești. Calitatea mobilierului va sta astfel, în alegerile tale.

Iată ce detalii să iei în considerare atunci când îți construiești mobila de exterior:

Materialele

Probabil unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de construirea mobilierului este materialul pe care îl vei alege. Cele mai comune materiale pe care le vei găsi sunt plasticul, lemnul, ratanul, oțelul inoxidabil sau aluminiul. Alege în funcție de imaginea de ansamblu pe care vrei să o oferi grădinii. Fiecare material va avea o durată de viață diferită, așadar ia în considerare și acest aspect, pentru a nu fi nevoit să revii asupra construcției într-un timp prea scurt.

Mobilitatea

Dacă în interiorul locuinței mobila are un loc predefinit pe care, cel mai probabil, nu îl vei schimba în decursul a câțiva ani, în cazul mobilierului de exterior povestea se schimbă. Va fi nevoie să muți mobilierul în funcție de sezon și de utilitatea acestuia, astfel încât îți va fi mai ușor dacă te gândești și la aspectul mobilității atunci când decizi ce să construiești. Optează pentru mobilier pe roți în loc de mobilier fix sau pe picioare – descoperă aici modele variate de roți pentru cărucioare și role industriale pentru mobilier de la Magnetcenter.ro, care pot fi perfecte pentru noul tău mobilier. 

Funcționalitatea

Ideile de mobilier pe care le vei găsi pe internet pot părea extrem de interesante atunci când le vezi într-o fotografie, însă imaginează-ți piesele de mobilier în propria grădină. În acest fel vei putea decide dacă ai, într-adevăr, nevoie de toate elementele de mobilă pe care le găsești sau dacă vor fi în plus pentru nevoile pe care le ai. Atribuie un rol fiecărei piese și orientează-te după ceea ce într-adevăr se potrivește spațiului de care dispui.

Atmosfera pe care vrei să o creezi

Fiecare piesă nouă de mobilier va schimba aspectul grădinii, așadar pornește la drum cu o imagine de ansamblu în minte, pentru a nu crea o atmosferă haotică. Asigură-te că fiecare accesoriu se potrivește cu celelalte și păstrează o continuitate atât în ceea ce privește materialele alese, cât și culorile și accesoriile pe care le vei adăuga ulterior. Decide stilul grădinii pe care ți-l dorești, iar de acolo lucrurile se vor pune cu ușurință cap la cap, deoarece vei găsi suficiente surse de inspirație și materiale cu care să ajungi la imaginea finală.

Grădina interioară este spațiul în care îți vei petrece majoritatea timpului, în special în sezonul cald, așadar ia deciziile atât pe baza criteriilor estetice, cât și pe criterii de practicabilitate. După ce ți-ai desfășurat un plan, îți mai rămâne un singur lucru de făcut: să te pui pe treabă!

Sursa foto: Pexels.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*