Cum optimizam imaginile de pe site

Imaginile pe care le creați în programe cum ar fi Photoshop și Illustrator arată uimitor, dar adesea dimensiunile fișierelor sunt foarte mari. Acest lucru se datorează faptului că imaginile sunt realizate într-un format care le face mai ușor de manipulat în moduri diferite.

Cu dimensiunile fișierelor de mai sus de câteva megabiți pe imagine, dacă puneți aceste fișiere pe site-ul dvs., ar fi foarte greu si ar dura mult timp să le încărcați.Optimizarea imaginilor pentru web înseamnă salvarea sau compilarea imaginilor într-un format web prietenos, în funcție de conținutul imaginii.

Imaginile conțin date altele decât pixelii pe care îi vedem pe ecran. Aceste date pot adăuga o dimensiune inutilă imaginii, ceea ce duce la perioade mai lungi de încărcare, în timp ce utilizatorul așteaptă descărcarea imaginii.

În ceea ce privește costul și beneficiile, optimizarea imaginilor ar trebui să se afle în partea de sus a optimizărilor pentru viteza paginii, dacă nu le aveți deja optimizate.

Cum functioneazã optimizarea imaginilor?

În termeni simpli, optimizarea imaginii dvs. funcționează eliminând toate datele inutile care sunt salvate în cadrul imaginii pentru a reduce dimensiunea imaginii imaginii în funcție de locul în care este utilizată în site-ul dvs. Web.

Optimizarea imaginilor pentru web poate reduce dimensiunea totală a încărcării paginii cu până la 80%

Imaginile salvate într-un format lossy vor părea puțin diferite de imaginea originală atunci când sunt necomprimate. Rețineți că acest lucru este vizibil numai la o privire foarte apropiată. Pierderea de compresie este bună pentru web, deoarece imaginile folosesc o cantitate mică de memorie, dar pot fi suficient ca imaginea originală.

Imaginile salvate în format lossless păstrează toate informațiile necesare pentru a produce imaginea originală. Din acest motiv, aceste imagini au mult mai multe date și în schimb sunt o dimensiune mult mai mare a fișierelor.

De asemenea, putem optimiza imaginile pentru web, salvându-le ca dimensiuni adecvate. Redimensionarea imaginii pe pagina web folosind CSS este utilă, dar problema este că browserul Web va descărca în continuare întregul fișier original, apoi îl va redimensiona și îl va afișa.

Vă puteți imagina să faceți o imagine de dimensiune a posterului și să o utilizați ca miniatură? Imaginea mică de 20 pixeli pe 20 de pixeli ar lua atât de mult timp pentru încărcare ca posterul original, când am putea încărca o imagine de 20px tot timpul.

De ce este important?

Principalul motiv pentru care este atât de important să optimizați imaginile dvs. este că 90% dintre cele mai multe site-uri web sunt dependente de grafică și, prin urmare, există o mulțime de fișiere imagine. Lăsarea acestor imagini necomprimate și în format greșit poate încetini drastic timpul de încărcare a paginilor web.

Cum să optimizați imaginile

Optimizarea optimă a imaginilor poate fi o adevărată artă perfectă, deoarece există o varietate atât de mare de imagini cu care vă puteți ocupa. Iată cele mai frecvente moduri de optimizare a imaginilor pentru web.

Reduceți spațiul alb din jurul imaginilor – unii dezvoltatori folosesc un spațiu alb pentru umplutura, care este un mare nu nu. Decupați imaginile pentru a elimina orice spațiu alb din jurul imaginii și utilizați CSS pentru a furniza umplutură.

Utilizați formate de fișier adecvate. Dacă aveți pictograme, bulets sau orice grafică care nu are prea multe culori, utilizați un format precum GIF și salvați fișierul cu cantități mai mici de culori. Dacă aveți grafică mai detaliată, utilizați formatul de fișier JPG pentru a salva imaginile și a reduce calitatea.

Citeste mai multe despre optimizarea vitezei de rulare a site-ului tau pe blogul Star Marketing.ro

Afla cum sa faci SEO off-page pentru site-ul tau.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*