Cum alegi un espressor de cafea?

Cum alegi un espressor de cafea?

Cafeaua reprezinta una dintre cele mai consumate, apreciate si cautate bauturi din intreaga lume. Sunt convins ca orice persoana adulta a baut de-a lungul vietii macar o singura cafea. Espressoarele sunt aparatele electrocasnice destinate oamenilor care-si doresc o cafea de cea mai buna calitate direct la ei acasa, fara sa mai apeleze la coffe shop-uri sau cafenele.

Existe mii de modele de espressoare disponibile pe piata. Dumneavoastra sunteti cel care trebuie sa decida intrucat fiecare persoana are nevoi si asteptari diferite. In randurile urmatoare am sa va prezint cateva dintre criteriile pe care eu le consider cele mai importante atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui espressor.

  1. Pretul este fara doar si poate cel mai important factor. Incercati pe cat posibil sa va stabiliti un buget initial si abia dupa sa porniti cautarile. In general, pentru cele mai simple espressoare o sa platiti sume pornind de la 250 de lei iar pentru cele mai avanste puteti scoate din buzunar chiar si cateva mii de euro.
  2. Tipul espressorului reprezinta un alt criteriu deosebit de important. In caz ca nu stiati, exista mai multe tipuri: espressoare manuale, espressoare semi-automate, espressoare automate si espressoare supet-automate. Aici conteaza din nou preferintele dumneavoastra. Daca ma intrebati pe mine, m-as orienta catre cele automate deoarece au un cost mai mic decat cele super-automate dar fac aproximativ aceleasi lucruri.
  3. Tipul de cafea cu care functioneaza espressorul ar trebui sa va intereseze. Exista 3 tipuri de cafea in acest sens: cea macinaca, cea boabe si cea sub forma de capsule. Interesati-va in descrierea produsului dorit ce tip de cafea suporta si ganditi-va si la ce tip doriti dumneavoastra sa consumati. Eu sunt fanul espressoarelor care au rasnita inclusa si macina cafeaua boabe instat. Au o aroma mai puternica si un gust mai bun.
  4. Intretinerea nu trebuie ignorata. Cautati modele care se demonteaza usor si care se pot curata fara prea mari eforturi. De asemenea, exista modele care au sisteme de curatare automate sau care se igienizeaza la perioade foarte mari de timp.
  5. Cate tipuri de bauturi poate realiza un espressor reprezinta un criteriu de luat in seama. In general, espressoarele automate si super-automate pot realiza mai multe tipuri de bauturi din cafea. De exemplu, recent am vazut un model de la Saeco care putea prepara pana la 13 tipuri diferite: latte macchiatto, cappucciono, americano, caffe latte, espresso dublu, espresso macchiatto etc.

 In concluzie, cel mai bun espressor pentru dumenavoastra este cel pe care vi-l permiteti si care va acopera majoritatea cerintelor. Aveti de unde alege, deci cautati ofertele cu atentie si documentati-va despre ele cat de mult posibil.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*