Cum alegi cele mai potrivite cuverturi de pat dublu

Cum alegi cele mai potrivite cuverturi de pat dubl

Cuvertura nu este doar o piesă de lenjerie de pat, ci și un element de mobilier care înfrumusețează interiorul unei camere. Un pat dublu nu ar arăta atât de bine dacă nu ar fi acoperit cu o cuvertură elegantă.

Care sunt avantajele unei cuverturi de pat dublu?

  • Protejează lenjeria de pat de praf și murdărie
  • Conferă dormitorului un aspect prietenos și elegant
  • O poți schimba oricând, în funcție de anotimp sau ocazie
  • Te poți înveli cu ea în loc de pilotă, mai ales dacă obișnuiești să tragi un pui de somn ziua

Care sunt criteriile pentru alegerea unei cuverturi de pat dublu?

Dimensiunea este principalul criteriu după care trebuie să te ghidezi când alegi o cuvertură de pat. Pentru a face o alegere reușită, trebuie să știi cu exactitate dimensiunile patului și ale saltelei, pentru că există o varietate de mărimi pentru cuverturi, nu există un standard unic. Cuvertura trebuie să acopere salteaua și patul astfel încât să rămână pe laterale o anumită distanță de la podea.

Un alt criteriu important este culoarea cuverturii. Dacă ai un dormitor mai puțin spațios, e bine să alegi o cuvertură cu textură moale, de o singură culoare care să se asocieze cu cea a pereților. Pentru un dormitor mic sunt binevenite culorile neutre și calde.

În cazul în care ai geamurile spre nord, optează pentru cuverturi de culori în nuanțe aurii, piersic, bej, pentru că ele vor da un plus de lumină camerei tale. Poți opta pentru texturi moi cum ar fi flanelul, plușul sau catifeaua.

Pentru un dormitor spațios sunt binevenite culorile mai reci, pastelate, gen albastru, argintiu, virnil, pentru că acestea vor conferi camerei un aspect fresh, răcoros și liniștit. Poți opta pentru cuverturi din mătase, satin, bumbac.

Orice alegere ai face, ține cont de propriile preferințe dar și de stilul camerei.

Pe lenjerii-calitate.ro găsești cuverturi de pat moderne, dar și clasice sau cu imprimeuri pentru camera copiilor. Alege-o pe cea care îți place cel mai mult!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*