Cum alegem si decoram mobila biblioteca pentru a aduce stil si functionalitate?

Intr-un living room sau birou, mobila de tip biblioteca este adesea intalnit. Pentru a ne putea pune cartile si obiectele noastre preferate intr-un mod organizat si atractiv din punct de vedere estetic, trebuie sa fim atenti la ce mobila biblioteca cumparam.

Proiectarea si implementarea unei astfel de biblioteci poate pare un lucru usor de facut, dar este o adevarata arta cand vine vorba de a ordona eficient si atractiv obiectele personale, mai ales daca vrem ca acestea sa exprime o poveste din punct de vedere vizual, atat pentru noi, cat si pentru musafiri.

Sfaturi pentru amenajarea livingului

Orice raft sau vitrina cu stil are nevoie de un echilibru de obiecte in diferite forme, texturi, dimensiuni si culori. Daca sunteti in cautare de inspiratie si de sfaturi pentru a amenaja un living room cu biblioteca, acestea sunt cateva sfaturi care merita citite:

1. Alegera mobilierului potrivit

Pentru a putea decora si amenaja o mobila biblioteca, trebuie mai intai sa cumparam una. In ziua de astazi, ofera de pe piata este foarte variata, astfel incat putem cumpara, atat fizic cat si online, mobila biblioteca pentru a fi livrata si montata direct in camera in care dorim.

Cele mai moderne biblioteci din ziua de astazi includ nu doar rafturi, ci si alte componente asa cum sunt dulapurile si comoda TV. Cunoscand dimensiunile necesare si stilul dorit, este destul de usor sa comandam un astfel de set complet de mobila biblioteca si sa oferim living-ului un aspect de zile mari.

2. Decorare incepand de jos

Indiferent ca vorbim de carti, albume foto sau CD-uri, e bine sa plasam cele mai mari dintre acestea la baza mobilierului, iar cele mai mici mai sus. Acest lucru va oferi o structura atat din punct de vedere functional, cat si estetic.

3. Utilizati obiectele si decoratiunile pentru a completa aspectul

Toate obiectele decorative stocate intr-o biblioteca vor completa aspectul general al acesteia. Aici avem liber la creativitate, insa trebuie sa luam in considerare 2 aspecte:

  • prea multe astfel obiecte vor oferi un aspect incarcat bibliotecii si vor fi obositoare pentru ochi;
  • trebuie sa tinem cont de faptul ca aceste obiecte se prafuiesc des si fiecare necesita atentie in parte cand le curatam, deci alegerea numarului lor il vom face asumandu-ne acest lucru.

4. Iluminare

Iluminarea este esentiala pentru a facilita citirea, asta daca tinem cont de utilitatea clasica oferita de mobila biblioteca, aceea de a folosi drept loc de tinut cartile. Ori de cate ori este posibil, vom folosi lumina naturala, insa cand trebuie sa asezam lampile, trebuie sa tinem cont ca iluminarea sa nu fie prea puternica si deranjanta, pe cat posibil nici directa, insa nici prea difuza pentru a nu putea vedea clar in jurul nostru. In plus, un iluminat interesant poate pune per ansamblu in valoarea mobila si camera.

Mobila biblioteca ideala

Bibliotecile, fie ca ne referim la incaperi intregi sau la living-uri cu o latura unde amplasam mobila biblioteca, sunt spatii de relaxare si chiar de cultura, de care merita sa ne ocupam pe cat posibil. Elvila.ro va ofera cateva dintre cele mai moderne si cautate seturi de mobila biblioteca la ora actuala, intr-o varietate de stiluri care pot satisface chiar si cele mai specifice pretentii.

Orice achizitie de la Elvila (atat online, de pe Elvila.ro, cat si din magazinele fizice) este ceva recomandabil, atat datorita calitatii materialelor folosite, cat si datorita varietatii si a preturilor avantajoase.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*