Criterii de alegere a unui laptop de gaming

Pasiunea pentru jocurile video implică, de cele mai multe ori, și investiții pe care trebuie să le faci pentru a avea o experiență cât mai captivantă. De aceea, pe lângă jocurile pe care trebuie să îți le achiziționezi constant, e necesar să optezi pentru un laptop special creat pentru a rula astfel de lucruri și care să aibă specificațiile necesare. 

Iată cum trebuie să alegi un laptop de gaming și care sunt criteriile pe care trebuie să le iei în calcul: 

1. Placa video este un „must”

La momentul actual, jocurile video au o grafică incredibilă, motiv pentru care, pentru a-ți merge fără probleme, e necesar să ai o placă video mid-range sau superioară, bazată pe arhitectura Maxwell. 

2. Dimensiunea ecranului 

Pe lângă faptul că ei nevoie de o placă video performantă, pentru ca jocul să îți pară cât mai real, ai nevoie de un ecran ceva mai mare. Poți opta pentru un laptop cu o diagonală de peste 15 cm cărei rezoluție poate fi de 1600×900 pixeli. Pe lângă acestea, ar fi de preferat să te asiguri că laptopul are o reproducere a culorilor cât mai fidelă, ai luminozitate bună, precum și unghiuri de vizualizare mari. 

3. Autonomie

Un laptop de gaming bun trebuie să aibă și o baterie cât mai bună, mai ales că autonomia și mobilitatea sunt principalele două motive pentru care ai ales un laptop, în defavoarea unui calculator. Astfel, când achiziționezi un astfel de dispozitiv, asigură-te că îl poți utiliza până la 8 ore fără să fii nevoit să î conectezi la o sursă de curent. 

4. Procesorul 

Poate cel mai important lucru la un laptop de gaming este să ai un procesor puternic, astfel încât să îți poată rula jocurile. Un procesor slab îți va încetini jocul și poate chiar va avea momente în care se va bloca. De aceea e important să alegi un procesor de cel puțin 2,4 Ghz. Spre exemplu, poți vedea laptopuri de la brandul Asus pe Altex.ro, cunoscute pentru faptul că au o gamă speciale pentru jocurile video. 

5. Sistemul de răcire

Atunci când te joci pentru o perioadă mai îndelungată de timp, ai nevoie și de un sistem de răcire care să facă față și să îți protejeze laptopul.

6. Spațiu de stocare

În general, instalarea și stocarea unui joc video are nevoie de spațiu pentru a funcționa în parametrii optimi, motiv pentru care alege un laptop cu un SSD de 256 GB și un hard disk de 750 GB. 

Alegerea unui laptop de gaming nu este tocmai una ușoară dacă jocurile video sunt pasiunea ta cea mai mare. Mai mult, îți vei dori ca acesta să fie o investiție de lungă durată, astfel încât să poți juca și cele mai noi ediții.  

Sursa foto: pexels.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*