Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre erbicidare

Daca ai gazon in curte sau pur si simplu vrei sa cultivi fructe si legume, pentru a te bucura de produse gustoase si sanatoase, atunci este important sa folosesti un erbicid bun!

Este vorba despre o solutie care are rolul de a elimina usor si eficient buruienile perene si anuale, care dauneaza cresterii armonioase ale plantelor pe care le cultivi. Inainte de a investi, insa, intr-un astfel de produs, trebuie sa cunosti cel putin cateva elementele despre el!

Cand este momentul oportun sa aplici tratamentul cu erbicid?

Pentru inceput, este important sa stii ca erbicidul poate fi aplicat preemergent sau postemergent. Asta inseamna ca poti stropi cu solutia speciala fie inainte de insamanatare, primavara devreme, fie postemergent, toamna tarziu, dupa recoltare. Rezultatele pe care le obtii sunt similare: buruienile sunt indepartate eficient.

Ce tipuri de erbicide ai la dispozitie?

Un alt element esential, pe care trebuie sa il ai in vedere este acela ca erbicidele pot fi:

  • totale – elimina toate tipurile de plante pe care sunt aplicate, asa ca trebuie sa ai mare grija la felul in care aplici astfel de solutii. De preferat este sa folosesti erbicidul total doar toamna, dupa recoltare, atunci cand pamantul ramane gol;
  • selective – actioneaza numai impotriva buruienilor care iti pot dauna culturii. Ai grija, insa: trebuie sa respecti intru totul proportia de solutie / apa inscrisa pe ambalaj, pentru a nu ,,arde” si plantele pe care vrei sa le cresti.

Cu ce poti aplica tratamentul cu erbicid?

Daca vrei sa aplici erbicidul cat mai eficient, foloseste un vermurel. Este vorba despre un obiect care poate avea pana la 20 – 25 de litri, in care poti amesteca erbicidul cu apa, iar cu ajutorul pompei aplici tratamentul chiar si pe suprafete foarte mari. In schimb, daca vrei sa erbicidezi doar o zona restransa, ai la dispozitie si pompe de mana, care functioneaza pe acelasi principiu ca vermurelul.

Cum trebuie sa prepari corect erbicidul?

In functie de erbicidul pe care il alegi, trebuie sa citesti specificatiile de ambalaj. Astfel vei afla care este proportia de apa/solutie pe care trebuie sa o folosesti. In cazul in care pui mai multa apa decat ar trebui, mixul nu va fi suficient de puternic incat sa distruga buruienile. La pol opus, prea mult erbicid poate conduce la distrugerea plantelor pe care vrei sa le cresti, daca nu ai grija.

Care sunt beneficiile de care ai parte dupa tratamentul de erbicidare?

Printre lucrurile pe care mai trebuie sa le stii despre tratamentul de erbicidare se numara si beneficiile pe care le obtii:

  • elimini eficient buruienile care ti-ar putea ,,sofoca” plantele;
  • reduci din timpul petrecut pentru ingrijirea culturilor;
  •  iti imbunatatesti productia (studii arata ca poti obtine cu pana la 60 – 70% mai multe fructe si legume);
  • tratamentul este usor de aplicat – nu ai nevoie de foarte mult timp pentru distribuirea erbicidului.

Magazinele online iti pun la dispozitie o gama larga de produse cu ajutorul carora poti creste culturi bogate de legume si fructe. De exemplu, daca aplici la timp un erbicid capsuni, te vei putea bucura de aceste fructe gustoase si extrem de sanatoase intreaga primavara! Mai mult, trebuie sa stii ca erbicidul este destinat si gazonului, daca vrei sa ai o curte frumoasa si bine ingrijita: trebuie doar sa alegi erbicidul selectiv, care elimina numai buruienile!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*