Desi e putin popular datorita gustului sau amarui, ceaiul de papadie este unul care are o multime de proprietati benefice pentru organism. Ceaiul de papadie este considerat a fi unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale.
Florile din care se prepara infuzia, sunt foarte bogate in fibre, dar si alte elemente esentiale bunei sanatati a organismului precum vitaminele si mineralele. Ceaiul contine astfel vitamina A, E, K, dar si C, precum si vitamine din complexul B.
Ceaiul de papadie va ajuta in eliminarea toxinelor din corp, odata cu excesul de apa. Acest lucru are beneficii pe mai multe fronturi, ficatul si rinichii functionand mult mai bine.
De asemenea, veti putea sa slabiti usor si sigur daca veti consuma acest ceai. Veti putea scapa de balonare, celulita, dar si de grasimea abdominala. Ceaiul nu poate actiona singur, ci va trebui sa includeti atat exercitii fizice, cat si sport, astfel incat sa va bucurati de beneficiile acestuia.
Papadia poate elimina si toxinele de la nivelul pielii. Ea actioneaza ca un antiinflamator, precum si ca un antiseptic. Ea mai este responsabila si pentru tratarea acneei in forme usoare, precum si a rosetii sau a punctelor negre.
Ceaiul de papadie este unul pe care multi medici il recomanda si pentru pacientii care sufera de psoriazis sau de dermatita seboreica. Avand proprietati inflamatoare, acesta pooate preveni imbolnavirea, datorita faptului ca are o foarte mare utilitate.
In ceea ce priveste digestia, acest ceai de papadie este important pentru combaterea constipatiei, a gastritei, dar si pentru calmarea digestiei.
Cum se prepara?
Infuzia se realizeaza din frunzele plantei, acestea fiind uscate in mod natural. Se adauga astfel o lingura de frunze, la o cantitate de 250 ml de apa clocotita. Puteti bea pana la doua cani de ceai de papadie in fiecare zi.
Trebuie sa discutati totusi cu medicul inainte de a incepe sa consumati acest ceai in fiecare zi pentru a fi siguri ca nu va aparea nici o problema. Unele persoane prefera chiar si sa fiarba intreaga papadie pentru a prepara ceai, iar altele folosesc daoor radacinile acestei plante. Beneficiille sunt insa aceleasi, indiferent cum preparati infuzia.
Lasă un răspuns