Cea mai bună pastă de dinți pentru sângerări gingivale

Să recunoaștem, nu mulți dintre noi iubesc să meargă la dentist. Și nu doar pentru că ne este frică de ace și de chestiile ciudate cu ciocane de cauciuc. Este și din cauza gingiilor noastre sensibile. Mulți dintre noi sunt predispuși la sângerări ale gingiilor, ceea ce face ca verificările dentare regulate să fie uneori puțin înfricoșătoare. Dar nu vă faceți griji! Există o mulțime de modalități prin care puteți minimiza sau chiar elimina sângerarea gingiilor dacă știți ce să căutați atunci când alegeți cea mai bună pastă de dinți pentru sângerări gingivale.

Din fericire, există multe paste de dinți care vă pot ajuta cu problema gingiilor sensibile. Aceste produse conțin ingrediente care vă vor calma țesuturile iritate, vor preveni sângerarea excesivă și vă vor întări gingiile împotriva iritațiilor viitoare. Pasta de dinți nu este foarte scumpă, așa că, cu ajutorul acestei liste, puteți găsi cele mai sănătoase opțiuni în funcție de ingrediente și costuri.

Există atât de multe lucruri de luat în considerare atunci când alegeți pasta de dinți potrivită – de la echilibrul pH-ului și conținutul de fluor până la faptul dacă aceasta conține sau nu ingrediente naturale și abrazivi care pot ajuta la stoparea sângerări gingivale. Dacă doriți să găsiți cea mai bună pastă de dinți pentru sângerări gingivale posibilă pentru nevoile dumneavoastră, trebuie sa aveti in vedere anumite sfaturi.

La fel ca în majoritatea lucrurilor din viață, lumea pastelor de dinți este una competitivă. Există o mulțime de mărci și tipuri diferite de pastă de dinți disponibile pe piață, fiecare cu propriul set de argumente de vânzare. Care dintre ele răspunde cel mai bine nevoilor dvs. particulare ca și consumator? Cu atât de multe opțiuni la dispoziție, poate fi foarte dificil să știm care este alegerea potrivită pentru noi ca individ.

Să recunoaștem – gingiile sângerânde nu sunt neobișnuite. De fapt, este unul dintre cele mai frecvente semne ale gingivitei. Dacă aveți dinți sensibili, este posibil să aveți, de asemenea, gingii sângerânde după ce mâncați ceva fierbinte sau rece sau dacă aveți o obturație expusă. Sângerarea gingiilor, un semn al bolii parodontale care afectează peste 25% dintre adulții din SUA, este de obicei cauzată de acumularea de placă care irită gingiile și face ca acestea să se inflameze, să sângereze și să se îndepărteze de dinți ca urmare.

Dacă nu este tratată, această afecțiune poate duce la consecințe mai grave, cum ar fi cariile dentare și chiar pierderea dinților. Vestea bună este că există multe modalități diferite de a vă gestiona gingiile sângerânde – iar primul pas este să înțelegeți de ce sângerează în primul rând! Totodată cea mai bună pastă de dinți pentru sângerări gingivale va oferă avantaje multiple în acest sens.

Sângerarea gingiilor este un indiciu că gingiile se retrag. Acesta poate fi, de asemenea, un semn de boală gingivală sau alte probleme de sănătate orală. Retragerea gingiilor de pe dinți este mai frecventă odată cu înaintarea în vârstă. Dacă observați sângerări ale gingiilor, este timpul să luați măsuri și să vă schimbați obiceiurile pentru o gură mai sănătoasă.

Sângerarea gingiilor nu este de obicei dureroasă, dar poate fi un semn al altor probleme, cum ar fi inflamația gingiilor sau parodontita (cunoscută și sub numele de pirozis). În schimb, dacă observați că vă curg din când în când gingiile sângerânde, nu trebuie să vă faceți griji. Ar putea indica doar faptul că v-ați periat recent prea tare sau ați folosit o pastă de dinți abrazivă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*