Ce sunt implanturile și cine poate beneficia de ele?

Cea mai des utilizată variantă pentru înlocuirea dinților lipsă ori deteriorați este reprezentată de implanturile de bună calitate.

Ele pot umple rapid golul dintre dinți, astfel încât se va obține în cel mai scurt timp un zâmbet plin de încredere.

Ce sunt implanturile?

Din punct de vedere tehnic, implantul este o rădăcină artificială care imită perfect structura dintelui. Implantul este introdus în os fiind utilizat, după vindecarea zonei, pentru a susține o coroană sau o punte. Uneori, implanturile susțin și proteze, datorită tehnologiei de ultimă generație.

De ce sunt necesare implanturile?

O dantură cu dinți lipsă vine la pachet cu suferințe atât estetice, dar și funcționale. Lipsa dinților nu permite mușcarea și mestecarea corectă, iar aspectul neplăcut poate duce la scăderea încrederii în sine. Indiferent de motivul pentru un  pacient se confruntă cu lipsa dinților, cu implanturile reprezintă cea mai accesibilă și de durată variantă pentru a rezolva problema. Pacienții vor scăpa dureri, dificultăți la hrănire, boli ale gingiilor sau alte neplăceri inerente.

Pentru cine sunt destinate implanturile?

Orice persoană care suferă de pierderea unuia sau mai multor dinți poate beneficia de montarea unui implant dentar. Adulții de toate vârstele precum și tineri cu vârsta peste 16 ani se pot bucura de beneficiile unor implanturi, imediat ce procesul de creștere și dezvoltare a feței s-a terminat.

Cum sunt clasificate implanturile?

Deoarece fiecare pacient are o nevoie de un implant adaptat nevoilor unice și personale, au fost dezvoltate mai multe tipuri de implanturi, dintre care se poate alege, împreună cu medicul stomatolog.

  1. Implanturile cu un singur dinte. Sunt cel mai des întâlnite, deoarece sunt recomandate chiar și în cazul în care dantura suferă de lipsa mai multor dinți. Practic, pentru fiecare dinte se va efectua un implant separat.
  2. Implanturile multiple. Acestea susțin o punte care înlocuiește mai mulți dinți și care se poate sprijini în unul sau mai multe puncte pe implanturi.
  3. Implanturile complete. Denumite și proteze, aceste implanturi susțin toate coroanele din gură, în lipsa completă a dinților naturali.

Din ce materiale sunt fabricate implanturile?

Există două materiale preferate pentru realizarea implanturilor dentare, respectiv titanul și zirconiul. Fiecare prezintă anumite avantaje, din acest motiv este recomandat ca decizia finală referitoare la material să fie luată împreună, de pacient și de medic, în funcție de fiecare situație în parte.

Implanturile din titan: sunt realizate din fier și au o utilizare îndelungată. Oferă o rată ridicată de succes, din acest motiv titanul este utilizat nu doar în stomatologie, ci și în multe alte proceduri medicale. Este prima alegere pentru implantul osos, fiind realizat dintr-un sistem ce conține două piese: un bont care se află deasupra implantului și care fixează coroana. A doua piesă este pivotul care se implantează chirurgical în os. Fiind biocompatibil, titanul se adaptează foarte bine la corpul uman, putând fuziona rapid cu oasele. În plus, titanul este foarte accesibil din punct de vedere al costurilor.

Implanturile din zirconiu: sunt relativ noi în domeniul stomatologic, fiind utilizate din anii 90. Sunt fabricate dintr-o singură piesă, care prezintă atât un pivot cât și un bont. Deși sunt foarte apreciate datorită diminuării riscului de dezvoltare a bacteriilor, implanturile din zirconiu se situează pe locul doi după cele din titan și din cauza costurilor mai ridicate

Obține zâmbetul perfect cu aparatul dentar potrivit

Obținerea unui zâmbet perfect poate include mai multe etape, începând cu realizarea unor implanturi și până la montarea unui aparat dentar. Deoarece vindecarea completă a zonei este vitală înainte de montarea coroanei, medicul stomatolog va monitoriza cu atenție modul în care este acceptat implantul de organism.

Toate etapele trebuie să fie realizate de un stomatolog cu experiență, așa cum sunt cei de la FamilyDent. Intră acum pe site și află prețul unui implant sau cât costă un aparat dentar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*