Ce nu stiai despre rasa de caini Rottweiler

Se crede ca Rottweiler-ul din zilele noastre este un descendent al cainilor-pastori din timpurile romanilor, probabil al mastiff-ului italian. Asa cum romanii si-au extins dominatia de-a lungul intregii Europe, Rottweiler-ul le-a stat alaturi avand rolul de a pastori cirezile de vaci si de a-i apara pe soldati si alimentele acestora de pradatori.

Datele istorice au consemnat ca trupele romane, in cele din urma, au intrat si s-au stabilit in Germania in anul 74 i.Hr. In acel timp, acoperisurile din olane (tigle) rosii reprezentau stilul arhitectural obisnuit, iar colonia a fost numita Rottweil, o traducere a cuvintelor germane pentru tigla rosie. Aceasta colonie a dat nastere numelui rasei, care a contribuit cu loialitate si curaj la dezvoltarea civilizatiilor romane si germanice.

Aceasta regiune Rottweil a devenit in cele din urma un important targ de vite, unde descendentii cainilor romani de bovine si-au dovedit utilitatea atat in conducerea turmelor cat si in paza lor impotriva hotilor si a animalelor salbatice. Rottweilerii au fost folositi de macelarii ce calatoreau prin targurile evului mediu pazind pungile de bani legate in jurul gatului lor.

Cu toate acestea, la sfaraitul secolului al nouasprezecelea cand caile ferate au devenit principala modalitate de transport, rasa a scazut numeric atat de mult incat in 1900 a existat o singura femela in orasul Rottweil, pe langa doar inca un numar redus in imprejurimi. Renasterea rasei pana la primul razboi mondial s-a realizat datorita cererii din ce in ce mai mari pentru caini de politie, sporind interesul pentru cainii Rottweiler. In timpul primului razboi mondial, rottweilerii au fost folositi in diferite roluri, inclusiv ca mesageri, ambulanta, si caini de paza.

Practic, aproape distrusa in jurul anilor 1800, rasa a revenit la inceputul secolului al XX-lea, datorita eforturilor sustinute ale unor crescatori entuziasti din Stuttgart. Rottweiler-ul este incadrat in clasa cainilor utilitari si a fost prima data inregistrat de catre American Kennel Club in 1931.

Citeste si alte informatii despre Rottweiler.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*