Ce este tehnologia Dri-FIT?

Daca esti sportiv sau ai un stil de viata extrem de activ, sigur ai intampinat dificultati incercand sa iti gasesti echipamente potrivite care sa nu iti supraincalzeasca organismul si sa te salveze de transpiratie. 

In ultimii ani s-a pus accent din ce in ce mai mare pe echipamente sportive calitative si s-a lucrat la tehnologiile din spatele acestor echipamente, printre cele mai importante aparitii pe piata fiind echipamentele care folosesc tehnologia Dri-FIT sau o tehnologie similara. Materialele Dri-FIT au proprietati care absorb umiditatea de pe piele si o ajuta sa se evapore rapid din material. 

Ce este materialul Dri-FIT?

Materialul Dri-FIT este un poliester de inalta performanta, care ofera abilitati de neutralizare a transpiratiei, creat de firma Nike. Pe piata sunt din ce in ce mai multe companii care au adoptat aceasta tehnologie si o folosesc in echipamente sportive

Acest tip de material este menit sa te mentina uscat inclusiv in antrenamentele dificile. Hainele Dri-FIT contin si insertii in interiorul tesaturii amplasate strategic pentru a absorbi transpiratia corpului si a o evapora, permitand aerului sa circule si sa raceasca organismul, astfel ca acest tip de echipament se poate folosi indiferent de anotimp.

Din ce este fabricat?

Dri-FIT este fabricat din microfibre de poliester care, fata de poliesterul obisnuit, trebuie sa aiba un diametru mai mic decat un fir de matase, ceea ce il face mai usor decat matasea. Poliesterul nu provine din surse naturale, ci este derivat din plastic, astfel ca este un material hidrofob – fibrele din Dri-FIT nu absorb apa sau umiditatea, ci o elimina la exteriorul materialului unde se intinde si se evapora.

Un mare plus sunt si tratamentele antimicrobiene prin care trece materialul, pentru a elimina un defect major al fibrelor obisnuite de poliester si anume, faptul ca retin mirosurile neplacute. Tratamentele previn acumularea de bacterii si de mirosuri neplacute.

In anumite puncte cheie, unde se transpira mai mult sau se acumuleaza transpiratia, vor exista insertii care dubleaza materialul pentru o evaporare mai rapida – spre exemplu in zona subratului. Astfel materialul Dri-FIT te va mentin uscat, racorit si fara bacterii si mirosuri neplacute.

Tipuri de material Dri-FIT

Pe langa firma Nike, sunt si alte companii precum Puma sau Adidas care ofera echipamente din materiale performante. Puma utilizeaza propria versiune de material care elimina transpiratia, denumit DryCELL, iar Adidas are o varianta mai grea de material numita Climalite si una mai usoara numita Climacool. Puteti gasi si firme necunoscute care ofera produse similare, insa e posibil sa nu contina acelasi nivel ridicat al tehnologiei precum cea din Dri-FIT.

Toate cele trei branduri sufera aproximativ aceleasi procese de productie, astfel incat materialul in sine ramane relativ constant, diferentele apar mai mult in stilurile diferite de imbracaminte si in preferintele personale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*