Ce este o stație grafică?

O stație grafică sau un workstation reprezintă un computer de genul celor mai vechi pe care le foloseam înainte ca laptopurile să apară. Aceasta stație grafică este destul de modernă și în prezent se folosește pentru procesarea unui set mai complex de date, mai ales în domenii precum arhitectură, editare video sau design.

1. Cine lucrează cu o stație grafică?

Cel mai bun exemplu pentru cei care lucrează cu o stație grafică sunt cei care fac filme și trebuie să monteze diverse scene într-o anumită ordine, în așa fel ca spectatorii să poată să se bucure de un film coerent. Pentru a-ți face o idee cu ceea ce aveam în trecut când vorbeam de statie grafică, este la fel ca și AMD-ul pentru lucrul la serviciu și Intel-ul pentru jocuri. În ultimul timp Intel a dezvoltat o serie de stații în direcția aceasta și serviciile oferite sunt foarte apreciate mai ales de pasionații de jocuri online.

2. De ce se apelează la o stație grafică?

Din păcate, laptopurile nu sunt atât de performante încât să poată substitui proprietățile unei stații grafice, iar la ora actuală încă nu există un produs care să le înlocuiască în totalitate. Cei mai mulți aleg să își configureze o stație grafică și pentru că este mai ieftină și mai puternică, are mai mult spațiu de memorie, un procesor mai bun și o placă video mai bună, însă în realitate foarte mulți ajung să o folosească pentru diverse alte scopuri decât munca.

3. De unde poți cumpăra o stație grafică?

Dacă dorești să îți cumperi și tu o stație grafică poți apela la cele mai bune companii la ora actuală. Dell, Fujitsu și HP au câteva variante foarte bune și dacă nu ești hotărât să plătești foarte mult pentru niște proprietăți pe care încă nu ai nevoie să le folosești, atunci poți opta pentru o configurare personalizată online. Din fericire, pentru cei care încă se gândesc la costurile ridicate pe care le presupune o statie grafică, piață de refurbishment este în plina dezvoltare și oferă opțiuni foarte convenabile la un preț foarte bun și livrare gratuită.

4. Ce este refurbishment-ul?

Prin procesul de refurbishment, datele dintr-o stație grafică deja folosita sunt șterse, urmând a fi instalat un nou software, iar piesele care nu mai funcționează sunt înlocuite cu unele noi. În plus, primești și o garanție de 1 an, iar articolul este adus în cea mai bună stare când îl achiziționezi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*