Ce este folia pentru acoperis si care sunt avantajele acesteia?

Ce este folia pentru acoperis si care sunt avantajele acesteia?

Acoperisul este unul dintre elementele unei cladiri la care este important sa-i acordam atentie. Proiectele de renovare a acoperisului pot varia complet, de la hidroizolatie pana la reparatii complete. Bugetul alocat acestei lucrari poate fi asadar minim, la fel cum se poate ridica la cateva zeci de mii de lei.

La constructia unui acoperis sau la renovarea lui se aplica metode noi de implementare si realizare a acestuia. Odata cu utilizarea materialelor de calitate, acoperisul tau va deveni cel mai durabil element al locuintei. In diferitele situatii meteorologice, Bilka iti va oferi protectia de care ai nevoie pentru tine si familia ta.

In ceea ce priveste constructia si planificarea urbana, exista multe reguli. Acoperisul nu face exceptie: forma, caracteristicile si estetica sa trebuie sa respecte reguli stricte, dintre care unele variaza la nivel local. Prin urmare, este rar sa va puteti alege liber acoperisul. Pe de alta parte, pretul unui acoperis este intotdeauna stabilit de la caz la caz, pe baza unui document detaliat conform reglementarilor in vigoare. Intr-adevar, costul unei astfel de constructii ia in considerare atat de multe date variabile, incat este imposibil sa se ofere un pret, chiar orientativ.

De cate feluri este folia pentru acoperis?

Folia de acoperis Bilka se imparte 3 mari categorii: folie anticondens, folie antidrop si folie ALU. Fiecare dintre acestea ofera o garantie si o protectie importanta in functie de acoperisul pe care ti-l doresti pentru locuinta ta.

  • Folia anticondens

Condensul poate fi o problema comuna la unele acoperisuri, iar acest lucru se intampla atunci cand tabla rece intalneste caldura din interiorul acoperisului. De asemenea, se pot forma picaturi pe interiorul placilor, ceea ce duce la probleme de umiditate. Astfel ca, daca ventilatia acoperisului nu a fost bine gandita, poate sa apara mucegai pe izolatie sau probleme la realizarea acoperisului. Trebuie sa stim insa ca exista solutii. Pentru a evita acest lucru, este necesara aerisirea spatiului de sub acoperis pentru a preveni formarea condensului si a evita problemele de umiditate.

Folia anticondens este solutia ideala pentru acoperisurile noi pentru a le pastra intacte o perioada destul de indelungata. Aceasta folie anticondens se utilizeaza astfel ca strat de protectie impotriva umezelii, a prafului, a vantului, etc.

  • Folia antidrop

Aceasta folie este special creata ca materialele utilizate sa nu alunece. Toate aceste folii au o anumita greutate in functie de tipul de acoperis pe care doriti sa il construiti. Aceasta folie protejeaza, de asemenea, impotriva infiltratiilor de apa sau de praf. Este recomandata pentru orice tip de acoperis, mai ales pentru cele nemansardate.

Cu o rezistenta la rupere si realizata dintr-un material hidrofug, folia antidrop este conceputa pentru a fi utilizata ca strat de control al vaporilor in acoperisuri sau pereti. Pastrata intr-un loc uscat, acoperit si ferit de umezeala, folia antidrop poate fi folosita fara sa isi piarda calitatile timp de 5 ani de la cumparare. Totodata, nu trebuie expusa direct la razele ultraviolete in termen de o luna de la instalare.

  • Folie ALU

Folia ALU reprezinta o bariera de vapori. Este un material format din multe straturi, primul strat fiind dintr-o pelicula de polipropilena metalizata, plasa de polipropilena si folie de polietilena. Cu o greutate specifica de 90 sau 150 de grame, folia ALU este conceputa pentru a realiza o bariera de vapori in constructia acoperisurilor. Datorita stratului metalizat care reflecta radiatia termica, se previn astfel pierderile de caldura. De asemenea, folia respinge vaporii de apa si vantul, putand fi utilizata in toate acoperisurile ventilate sau neventilate.

Chiar daca locuinta ta este locul care iti ofera protectie si adapost, uneori furtunile severe aduc mari probleme. Fie ca este vina vantului, a ploilor abundente sau a furtunilor, acoperisul tau nu este imun la pagube neprevazute. Alte scenarii cunoscute includ, de asemenea, topirea zapezii, pierderea sindrilei si infiltrarea apei cauzate de vremea rea. Cu toate acestea, cu putina dragoste si reparatii, dezastrele de ultima ora pot fi evitate. 

De ce sa alegi solutiile pentru acoperisuri de la Bilka?

Cand vine vorba despre solutii pentru acoperisuri, Bilka este cel mai important producator de la noi din tara. Cu o ascensiune puternica inca de la lansare, aceasta companie a impresionat clientii prin calitatea produselor, dar si prin garantia de lunga durata si pretul accesibil.

O statistica ce ne poate da mult de gandit este urmatoarea: 1 din 4 acoperisuri achizitionate in Romania este marca Bilka. Aceasta este cea mai buna dovada a calitatii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*