7 avantaje ale faptului că îmbătrânim

Cu toate că imaginația noastră despre perioada în care vom îmbătrâni tinde spre a vedea doar schimbările mai puțin bune, există totuși și beneficii de care avem parte doar pe măsură ce trecem prin viață, de la vârsta de adult înspre cea de senior. Pe bună dreptate se spune că orice casă are nevoie de cel puțin un om mai în vârstă pentru a rămâne în echilibru. Avantajele pe care acesta le aduce nu pot fi dobândite decât prin trecerea timpului și experimentarea vieții sub toate aspectele ei. Deși îți vine greu să crezi că sunt avantaje în faptul că îmbătrânești, iată 7 dintre acestea.

  1. Mai multă înțelepciune. 

Nu degeaba vârsta a 3-a este denumită și perioada de aur a vieții noastre. În această perioadă știi cum să folosești tot ceea ce ai învățat iar acest lucru continuă să se îmbunătățească și după 65 de ani. 

  • Devii mai calm. 

Din studiile realizate până în prezent s-a observat că persoanele mai în vârstă au o tendință mai scăzută în a se enerva și rămân adesea calmi. Acest lucru s-ar putea datora faptului că odată cu trecerea timpului, reușim să ne controlăm mult mai bine emoțiile, să ne bucurăm mai mult de viață și să gestionăm cu totul diferit orice situație de criză. 

În plus, până la vârsta de 60 de ani, multe persoane devin mult mai simpatice și agreabile, decât în tinerețe când erau copleșite de gânduri.

  • Ești mai empatic. 

Pe măsură ce treci prin anumite experiențe de viață, reușești să îi înțelegi mai bine pe cei din jurul tău, să te transpui în situațiile pe care ceilalți le trăiesc și ai capacitatea de a privi în perspectivă modul în care ceilalți simt sau gândesc. 

  1. Devii mai matinal. 

Probabil că acum este timpul să devii acea persoană matinală care îți doreai dintotdeauna să fii. Pentru că după 60 de ani adormi mai repede, cu siguranță dimineața ești mai dispus să te trezești devreme pentru a face activitățile pe care le-ai visat dintotdeauna. 

  • Dispar migrenele. 

Dacă migrenele îți dădeau bătăi de cap în tinerețe, află că după 70 de ani, acestea pot dispărea. Din studiile efectuate doar 10% dintre femei și 5% dintre bărbați au sesizat apariția migrenelor după această vârstă. 

  • Ai mai mult timp liber. 

Acum este momentul să te bucuri din plin de timpul liber. Poți petrece mai mult timp cu cei dragi, poți călători sau citi cărțile pe care nu le-ai citit din pricina sarcinilor multiple pe care le aveai de îndeplinit zilnic. 

În plus dacă îți petreci perioada de dupa 65 de ani la o casa de batrani in Timisoara, Dumbravita, vei avea parte de socializare și activități permanente, alături de alți oameni cu aceleași interese ca ale tale. 

  • Îți crește stima de sine. 

O dată cu trecerea timpului, cu reușitele cărora le-ai făcut față și cu toate situațiile pe care le-ai înfruntat, stima ta de sine crește considerabil. 

Devii mult mai atent la sănătatea ta, ai mai multă grijă de tine, știi cum să obții mai mulți bani sau să iei decizii cu riscuri mai mici de pierdere. 

Stima de sine poate scădea pe măsură ce înaintezi în vârstă și te confrunți cu tot felul de afecțiuni sau boli dar nu este o regulă generală. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*