5 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre piese ciocan hidraulic

Piconul este un instrument extrem de util, care functioneaza in cele mai solicitante conditii. Fara piese ciocan hidraulic, acesta nu ar putea sa isi faca treaba eficient. Aflati mai jos 5 lucruri pe care trebuie sa le stiti pentru a avea un picon cu o durata de viata cat mai lunga.

Lubrifiati ca sa protejati

Un ciocan hidraulic are nevoie in primul rand de lubrifiere. In general, aceasta operatiune trebuie executata la fiecare doua ore sau mai des daca este cazul.

Ungerea piconului ajuta la protejarea componentelor acestuia. Astfel, va asigurati ca piesele se vor uza mult mai greu iar ciocanul hidraulic va functiona la capacitate maxima.

Este important sa alegeti o vaselina de calitate care sa indeplineasca cerintele piconului dvs. Aceasta trebuie sa reziste la caldura, astfel incat sa poata proteja bucsele si alte piese care se uzeaza de obicei mai repede.

Inspectati piconul inainte de utilizare

Daca va doriti sa schimbati piese ciocan hidraulic mai rar, atunci inspectati mai des. Ideal este sa verificati componentele piconului inainte de fiecare utilizare.

Pentru ca este expus la mizerie, praf, temperaturi ridicate, singura cale de a sti care este starea reala a piconului este o scurta inspectie zilnica. Verificati daca sunt piese fisurate sau deteriorate si inlocuiti-le cat mai repede.

Daca puneti in functiune ciocanul hidraulic si una sau mai multe componente ale acestuia sunt uzate, daunele produse pot fi extrem de serioase. De aceea, este bine sa inspectati piconul pentru a observa din timp daca exista probleme.

Acordati atentie sporita pieselor predispuse la uzura

Garniturile, bucsele sau tirantii sunt piese care se uzeaza mai usor. Din acest motiv au nevoie de mai multa atentie. De exemplu, jocul dintre cuiul picon si bucsa inferioara trebuie sa se incadreze in anumiti parametri pentru o functionare eficienta.

Factori precum durata de folosire sau stilul de utilizare al operatorului pot afecta starea anumitor componente de picon. Daca o piesa de ciocan hidraulic nu mai da randament, functionarea altor componente va fi si ea compromisa.

Utilizati corect ciocanul hidraulic

Pentru a va asigura ca veti avea nevoie de cat mai putine reparatii, este important sa respectati regulile de functionare corecta. Un ciocan hidraulic care este folosit intr-un mod adecvat va avea piese fiabile o perioada indelungata.

Pozitionarea gresita a piconului este una dintre practicile care pot produce uzura inutila a componentelor importante. De asemenea, incercati sa evitati tragerea in gol. In plus, nu uitati sa respectati regula de 30 de secunde: repozitionati piconul dupa ce a expirat timpul.

Inlocuiti piese ciocan hidraulic atunci cand este necesar

Momentul potrivit pentru a inlocui piesele de picon nu pare sa existe. Asa se vad lucrurile din perspectiva proprietarului. Cheltuieli peste cheltuieli. De ce sa schimbi o componenta daca inca nu a cedat?

Ei bine, oricat de costisitor ar putea parea, este mult mai ieftin decat o defectiune grava. Inlocuind piese ciocan hidraulic de la primele semne de uzura, de fapt economisti. Pe deasupra, va asigurati ca reduceti la minim perioadele de nefunctionare ce va pot afecta afacerea.

Daca aveti nevoie de un sfat pentru a alege o piesa de picon pe cat de buna, pe atat de blanda cu bugetul dvs. puteti intra pe https://www.mechanicus.ro/contact/. Aici veti gasi piese de schimb pentru ciocan hidraulic, reparatii, incarcare cu azot si multe informatii folositoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*