Ziua Internațională a Hemofiliei

Foto: Facebook, Centrul Medical pentru copii şi tineri "Cristian Şerban" Buziaş

Ziua Internațională a Hemofiliei este marcată, anual, la data de 17 aprilie, fiind dedicată tuturor celor afectați de această boală. Această zi este recunoscută de Federația Internațională de Hemofilie.

Hemofilia este o boală cauzată de o mutație genetică ce duce la tulburări de coagulare a sângelui. Se manifestă prin hemoragii, care pot fi spontane sau provocate. Dacă nu se tratează, aceste sângerări pot avea un impact dramatic asupra unui om, de la distrugeri la nivelul articulaţiei, stare de dizabilitate până la deces prematur. 

În momentul actual, în țara noastră există două asociaţii de pacienţi cu hemofilie, Asociaţia Română de Hemofilie şi Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România.

Mereu, nu doar cu acest prilej, pacienții noștri ne sunt în gând,  în suflet. De-a lungul timpului, mici sau mai mari pacienți, mămici ne-au împărtășit din trăirile lor prin cuvântul scris. Împreună am mers și împreună ne continuăm drumul. Mult bine și sănătate! Fiți uniți și solidari în acțiunile voastre comune pentru o asistență mai bună în condițiile adaptării ei la provocările schimbărilor multiple prezente și viitoare!”, a fost mesajul transmis de prof. dr. Margit Șerban, de la Centrul medical Cristian Șerban de evaluare și recuperare pentru copii și tineri cu diabet și hemofilie situat în Buziaș, pe pagina de Facebook.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*