Vrei un Golden Retriever? Iata ce ar trebui sa stii!

Primele inscrieri istorice cu privire la cainele Golden Retriever dateaza de la inceputul secolului XIX, cand rasa era un caine de vanatoare popular in Scotia.

Rasa a fost creata in peninsulele britanice, cel mai probabil in urma incrucisarii unui caine retriever cu parul lung, bej, cu un Tweed Water Spaniel cu par scurt, sau a altor spanieli, setter ori chiar a Newfoundland-ului cu Bloodhund-ul.

Acest caine si-a facut pentru prima data aparitia intr-o expozitie de caini, Golden Flat-Coat. Ca si caine de talie medie, robust, rasa a fost apreciata pentru abilitatea sa de a vana atat pe teren, cat si in apa.

Vanatorii ii admirau calitatile atletice si sarguinta, in timp ce membrii familiilor ii apreciau caracterul prietenos si tandru ale acestui caine. La sfarsitul secolului XIX, Golden Retriever-ul era binecunoscut in America de Nord si a fost inregistrat in American Kennel Club in 1925.

De-a lungul anilor cainii Golden Retriever au devenit utili si ca si caini-calauza pentru orbi, surzi sau alte persoane cu diferite handicapuri datorita inteligentei, disciplinei si temperamentului lor echilibrat, precum si datorita abilitatii lor de a intelege de minune oamenii.

Ei sunt antrenati si ca si caini de terapie pentru a aduce alinarea persoanelor internate in azile/spitale. Golden Retriever-ii fac parte din grupa cainilor de vanatoare sau sportivi „de agrement” (AKC).

Rasa este recunoscuta de urmatoarele organizatii si oficii internationale: CKC, FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, APRI, ACR.

HRANA GOLDEN RETRIEVER

Cand vine vorba de hrana cainelui vostru trebuie sa va asigurati ca ii oferiti alimentele nutritionale necesare.

Daca luati saci intregi de mancare din supermarket pentru cantitate si pretul redus s-ar putea ca animalul sa nu fie foarte incantat in primul rand pentru ca mare parte din acea mancare riste sa se strice cu timpul si s-ar putea sa nu fie ce are el nevoie.

Acest lucru se vede cand cainele are o blana stralucitoare si oase si muschi puternici.

Cea mai buna hrana este o combinatie de alimente crude si/sau gatite cu o nutritie echilibrata pe tot parcursul zilei. Exista multe carti si retete care va pot ajuta sa gasiti dieta optima pentru cainele vostru.

Este bine ca alimentele sa fie recomandate sau confirmate de un mediv veterinar. Acest lucru poate prelungi viata cainelui.

Au fost studii care au aratat ca exista o legatura intre dieta, longevitate si starea de sanatate a cainelui. Cainii care au avut un regim alimentar sanatos au trait in medie cu doi ani mai mult.

Descopera si alte informatii despre un Golden Retriever.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*