UVT se implică în campania de vaccinare

Foto: UVT

Pentru că își dorește să revină la normalitate, Universitatea de Vest din Timișoara susține vaccinarea împotriva covid-19 și participă la cea de-a doua ediție a Maratonului vaccinării din Timișoara. Acesta va avea loc în perioada 14-16 mai, la Centrul Regional de Afaceri (CRAFT).

Pentru această ediție, organizatorii propun un adevărat festival de momente artistice, program oferit de câteva dintre facultățile de profil: Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Fizică și Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie. Oamenii se vor putea bucura de mini-expoziții de artă, experimente, exponate pentru design, obiecte artistice, dar și de acordurile mini-recitalurilor de flaut, de un concert de violă sau de cel al cvartetului de coarde.

UVT este prima universitate din România care a lansat în mediul public, începând din februarie, o campanie pro-vaccinare, în care s-au exprimat mai multe personalități semnificative ale vieții publice locale și naționale, care au transmis prin intermediul nostru câte un argument personal și chiar motivațional în favoarea vaccinării, în această gravă pandemie Covid-19. Înregistrăm și o rată a vaccinării angajaților din UVT situată printre cele mai mari din țară, comparativ cu ratele de vaccinare din alte universități. Considerăm că în spațiul universitar, un spațiu al cunoașterii și înțelegerii datelor științei, percepțiile pozitive față de importanța asigurării sănătății și vieții prin vaccinare sunt cel mai bine cultivate. UVT a devenit un model al conduitei responsabile. Ca urmare, așa cum este firesc, UVT va fi prezentă și va susține extraordinarul eveniment de vaccinare de mare amploare, ediția a doua, care va fi organizat în acest weekend la CRAFT, unde ne vom alătura instituțiilor de cultură și sănătate, artiștilor și personalităților orașului, pentru a susține beneficiile medicale ale vaccinării, dar și importanța revenirii la normalitate prin imunizarea colectivă ce se obține prin vaccinarea de masă. Revenim la normalitate, ne vaccinăm!”, a transmis rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

În cadrul celui de-al doilea maraton, persoanele programate la rapel vor primi ser de la Pfizer, iar cei care vin pentru prima doză vor primi Johnson&Johnson.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*