Un echipament frigorific HoReCa extrem de versatil: lada congelatoare

Alegerea celor mai potrivite dotări HoReCa este imperativă în primul rând, din punct de vedere al siguranței, de anulare al riscului bolilor transmise de alimente consumatorilor. 

Lăzile congelatoare profesionale, un must-have în multe unități HoReCa 

Dacă simți o lipsă acută de spațiu în congelatorul profesional, este posibil să vrei să îți dotezi restaurantul și cu un alt tip de echipament de răcire autonom.

Lăzile congelatoare sunt grozave în acest scop, deoarece oferă mai mult spațiu utilizabil, decât au congelatoarele verticale, tind să coste mai puțin, consumă mai puțină energie și se defectează mai greu, decât un congelator clasic, fie el și profesional. Plus că, de regulă se deschid și mai rar, decât dulapurile congelatoare obișnuite din unitățile HoReCa.

Diferitele modele de lăzi congelatoare HoReCa în general funcționează cam toate la fel și tind să fie extrem de fiabile, astfel încât orice model pe care îl cumperi ar trebui să fie unul pe care să te poți baza. Evident, uneori se mai întâmplă să dea și rateuri. Tocmai de aceea este bine să comanzi aceste dotări de la TC Romania Crown Cool, pentru că vei beneficia prompt, dacă ai nevoie, de service garanție și post garanție de înaltă calitate. 

Criterii de luat în considerare la achiziția unei lăzi congelatoare profesionale 

Să aruncăm o privire asupra câtorva factori demn de luat în seamă la cumpărare, chiar înainte de a alege lada congelatoare potrivită pentru afacerea ta, indiferent dacă ai un restaurant fix sau doar o unitate mobilă de catering. Chiar și dacă vinzi înghețată pe trotuar vara, tot ai nevoie de o ladă congelatoare performantă, nu-i așa? 

Dimensiunea și tipul restaurantului 

Dacă ai un spațiu limitat, este puțin probabil că o să ai nevoie de o cameră frigorifică de capacitate mare. Niște echipamente frigorifice obișnuite, suple, s-ar putea să fie mult mai potrivite pentru tine. Cu toate acestea, vei avea nevoie de suficient spațiu în congelatoare pentru stocarea materiilor prime perisabile, frigidere, lăzi și vitrinele reci, pentru că altfel alimentele și băuturile pe care le comercializezi se vor deteriora într-un timp scurt. Nu mai vorbim de acelea care trebuie servite reci.

Discută în prealabil cu personalul din bucătărie, ia în considerare volumul de alimente și băuturi pe care trebuie să le păstrezi la rece într-o unitate de timp dată (o zi sau mai multe) și vei fi în măsură ce dotări frigorifice îți trebuie.

Cantitatea de materii prime și alimente finite care necesită depozitare, volumul de afaceri al restaurantului, precum și spațiul necesar instalării dotărilor vor determina de ce echipamente ai nevoie. 

Ritmicitatea livrărilor de alimente 

Frecvența cu care te aprovizionezi de la furnizorii de materii prime alimentare sau produse finite, dacă acestea au nevoie de conservare la temperaturi scăzute, este de asemenea un factor de luat în seamă, când alegi echipamentele frigorifice profesionale, inclusiv lăzile congelatoare.

Această ritmicitate este în armonie cu viteza de golire a stocurilor de mărfuri ce necesită depozitare la rece, precum și cu volumul cererilor clienților pentru anumite tipuri de produse.

Dacă primești livrări o dată sau de două ori pe săptămână, atunci s-ar putea ca o ladă frigorifică să nu îți ajungă. S-ar putea să ai nevoie de mai multe sau de un dulap congelator mare pentru o astfel de aprovizionare în vrac, motiv pentru care nu ignora acest aspect.

Utilizarea lăzii congelatoare 

Există diferite tipuri de lăzi congelatoare. Unele sunt universale, dar există și lăzi congelatoare proiectate pentru anumite utilizări specifice. Unele sunt perfecte pentru stocarea la rece, altele au și funcție de etalare a produselor depozitate în interiorul lor.

De exemplu, dacă ești în căutarea unei lăzi congelatoare comerciale care să permită clienților să vadă ce este în interior, ca o modalitate de a vă afișa alimentele și băuturile la rece, o ladă cu capac transparent este o opțiune perfectă.

Dacă însă vei folosi lada congelatoare doar pentru stocarea anumitor materii prime sau alimente finite, departe de ochii clientelei, atunci poți alege fără probleme o ladă cu capac opac. 

Portabilitatea lăzii congelatoare 

Lăzile congelatoare portabile sunt convenabile pentru depozitarea câtorva mărfuri în timp ce acestea sunt în tranzit, în cazul în care dorești să duci produse congelate dintr-un loc în altul al unității tale sau din interior în exterior, chiar pe vreme caniculară (de exemplu lăzile congelatoare pentru înghețată).

Găsești lăzi congelatoare performante la TC Romania Crown Cool. Acum sunt la preț promoțional. Intră pe tcromania.com și alege de acolo ce model ai nevoie pentru afacerea ta!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*