Turul Ciclist al României, start din Timișoara

Foto: Flickr

Anul acesta se va desfășura ediția cu numărul 54 al concursului „Turul Ciclist al României”. La fel ca în anul trecut, startul competiției va fi din Timișoara. La concurs vor participa Eduard Grosu și Serghei Țvetcov, doi dintre cei mai buni cicliști români ai momentului. Eduard Grosu este și câștigătorul concursului desfășurat anul trecut.

Conform anunțurilor pe care organizatorii le-au făcut, competiția se va desfășura în perioada 31 august – 5 septembrie 2021, iar concurenții vor avea de parcurs 800 de km în 5 etape.

Traseul pe etape:

Etapa 1 (1 septembrie): Timișoara – Lugoj Caransebeș – Hațeg – Hunedoara – Deva
Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orăștie – Sebeș – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraș – Poiana Mărului – Zărnești – Bran – Brașov
Etapa 4 (4 septembrie): Brașov- Cheia- Ploiești – București
Etapa 5 (5 septembrie): circuit în București

Mica Buclă este deja mai mult decât un eveniment sportiv și își propune ca de la an la an să pună mult mai mult în valoare obiectivele turistice și peisajele unice ale țării, dar și tradițiile și frumusețea oamenilor locului. Turul României reprezintă o bună carte de vizită pentru țara noastră și este emblema sportului cu pedale din România. Traversăm o perioadă fastă din punct de vedere al performanței prin victoriile lui Serghey Țvetcov în 2018 și Edi Grosu în 2020. Sperăm ca tot mai mulți tineri cicliști să vadă această competiție ca pe o rampă de lansare în «lumea mare»”, a transmis vicepreședintele Federației Române de Ciclism, Cătălin Sprânceană.

În acest an, organizatorii concursului așteaptă în jur de 120 de cicliști, de la 20 de echipe diferite.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*