Testul rapid de antigen este un indicator al controlului pandemiei

Daca nu cunosteam pana acum testul clasic RT-PCR, care este inca standardul de diagnostic pentru COVID-19, am avut recent un nou ajutor oficial: detectarea rapida a antigenilor virali ai noului coronavirus. Testele rapide de antigen raspund in aproximativ 15 minute si pot ajuta in mod semnificativ la reducerea raspandirii virusului. Pe scurt, cu cat o persoana infectata poate obtine mai repede rezultate, cu atat mai repede se poate izola si evita contaminarea celor din jur.

Test rapid de antigen este un test de diagnostic si cel mai recent test pentru a detecta infectia cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel de teste, aprobate oficial de Comisia Europeana la sfarsitul anului trecut, detecteaza antigenele, parte a virusului pe care sistemul nostru imunitar il recunoaste.

test rapid antigen

Testarea rapida a antigenului indica infectia in timpul fazei acute a bolii.

Prin urmare, trebuie amintit ca momentul colectarii probelor este extrem de important.

Cu cat acest lucru se face mai devreme, adica de la debutul simptomelor, cu atat rezultatul va fi mai probabil si mai sigur. In schimb, probele obtinute dupa 5 zile de la debutul simptomelor pot da rezultate fals negative in comparatie cu testul RT-PCR mai sensibil.

Prelevarea de probe pentru test rapid antigen nu este complicata. Procesul este similar cu un test RT-PCR si implica colectarea secretiilor din nas (de preferinta) sau gat cu ajutorul unui tampon umplut cu tampon. Dupa prelevare, acestea sunt plasate intr-o solutie speciala, iar apoi cateva picaturi din solutie sunt introduse intr-o cutie de testare special conceputa pentru proba. simplu. Acum tot ce trebuie sa faci este sa astepti rezultatul. Se va citi in aproximativ 15 minute, nu mai mult de acel interval.

Rezultatele sunt usor de interpretat.

Daca rezultatul este negativ, langa litera C apare o linie rosie, adica in zona de control a acestui test rapid antigen.

Aceasta poate avea doua semnificatii:

Nu au existat particule noi de coronavirus in proba sau numarul de particule de virus a fost sub intervalul detectabil. Prezenta acestor doua linii in acest test rapid antigen a confirmat infectia virala Sars-CoV-2. Daca nu exista un singur rand sau un singur rand in zona T, rezultatul este invalid si intregul proces trebuie repornit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*