Test PCR vă poate ține departe de persoanele cu COVID-19

Test PCR la SYNLAB

test pcr

PCR se referă la reacția în lanț a polimerazei. Este un test care detectează material genetic dintr-un anumit organism, cum ar fi un virus. Dacă aveți virusul în momentul testului, testul PCR va detecta prezența virusului. Testul poate detecta fragmente de virus chiar dacă nu mai sunteți infectat.

Un test PCR pentru COVID-19 este un test molecular care analizează tractul respirator superior, căutând material genetic (acid ribonucleic sau ARN) din SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Oamenii de știință folosesc PCR pentru a amplifica cantități mici de ARN dintr-o probă în acid dezoxiribonucleic (ADN), care este replicat până când SARS-CoV-2, dacă este prezent, poate fi detectat.

Testul PCR a fost testul standard de aur pentru diagnosticarea COVID-19 de când a fost aprobat pentru utilizare în februarie 2020 și este precis și de încredere.

Furnizorii de servicii medicale folosesc tampoane pentru a colecta substanțele respiratorii găsite în nas. Un tampon este un vârf moale pe un bețișor lung și flexibil care este introdus în nas. Există mai multe tipuri de tampoane nazale, inclusiv tampoane nazale, care colectează o probă imediat în nări și tampoane nazofaringiene, care sunt colectate adânc în nas. Orice tip de tampon este suficient pentru a colecta materialul PCR COVID-19. După colectare, tamponul este sigilat într-o eprubetă și trimis la un laborator.

Când un om de știință dintr-un laborator primește o probă, el separă (extrage) materialul genetic de restul materialului din probă.

Când ajunge în laborator folosește substanțe chimice și enzime speciale împreună cu o mașină PCR numită termociclator. Fiecare ciclu de încălzire și răcire crește (amplifică) cantitatea de material genetic vizat din eprubetă. După multe cicluri, milioane de copii ale unei mici porțiuni din materialul genetic al virusului SARS-CoV-2 au apărut în eprubete. O substanță chimică din eprubetă are fluorescență dacă SARS-CoV-2 este prezent în probă. Odată amplificat suficient, PCR poate detecta acest semnal. Oamenii de știință folosesc un software special pentru a interpreta semnalul ca rezultat pozitiv al testului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*