Stilul Boho in designul interior

Stilul boho are puterea de a-ti transforma casa intr-un loc de vacanta continua. Stilul boho nu este caracterizat prin reguli, stilul boho accepta toate ideile trasnite si toate combinatiile de culori.

Stilul boho reprezinta subcultura boema, care ne duce cu gandul la artistii saraci care traiau in mod non-conformist si plin de creativitate.

Stilul boho este definit prin texturile diafane, motivele hippie, spatii intens colorate, etc. In amenajarea interioara in stilul boho nu se aplica nici o regula! Acest stil iti permite sa dai libertate imaginatiei in ceea ce priveste amenajarea interioara. Stilul boho se poate asocia cu un joc de culori tari si vesele, plante, materiale naturale, elemente cu tema calatoriilor, lumina naturala si piese de mobilier cu materiale naturale si indraznete.

Un element dupa care poti recunoaste acest stil este paleta cromatica intensa. Culorile folosite pentru acest stil pot fi: violet, galben, verde, rosu, portocaliu sau albastru. Materialul folosit pentru decorul in stil boho este in special catifeaua. Imagineaza-ti cat de frumos este un material de catifea de culoare albastru regal, pus pe pat sau pe un fotoliu in combinatie cu o dantela primita de la bunica. Pentru decor se pot folosi borcane transformate in felinare, tavi invechite, oglinzi ornate cu bijuterii antice, tesaturi neconventionale, obiecte si creatii de arta, pentru bijuterii se poate folosi un umeras mai vechi, scaune imbracate in macrame-uri, franjuri la cuverturi sau perdele, imprimeuri colorate combinate cu materiale naturale( lemn, piele sau blana), covoare care imita pilea de zebra, blana pe jos, draperii cu frunze de palmier, si nu in ultimul rand un scaun peacock care scoate incaperea in evidenta.

Mobilierul este reprezentantul stilului boho in amenajarea interioara. Mobilierul trebuie sa aiba un aspect vintage impunator, sa fie fabricat din lemn masiv sau otel si de cele mai multe ori sa nu aiba pereche, scaunele trebuie decorate manual, sa nu fie din acelasi set iar bibliotecile sa fie pline de carti vechi.

Mobilierul este, intotdeauna in stilul vintage. Decoratiunile din macrame reprezinta un detaliu important pentru orice interior in stilul boho. Snururile si dantelele le putem gasi pe paturile decorative, covoare, asternuturi sau tapiterii. Este extrem de placut faptul ca putem aduce din propriile calatorii diverse accesorii pe care le putem aseza in diferite colturi ale casei. Se foloseste ideea abundentei, dar nu in sensul de opulenta luxurianta. Mobilierul asimetric ne lasa sa combinam scaune, fotolii din seturi diferite. Baldachinele, hamacele, coliviile si lucrările de arta uimitoare sunt intotdeauna o idee buna.

Decoratiunile reprezinta o caracteristica boema a stilului si este data de usurinta in decorare si libertatea in alegeri, fara grija de a asorta sau de a respecta un set de reguli, unde elementele romantice sunt imbinate, astfel incat sa confere o atmosfera cat mai vie, vesela si feminina.

Noul si vechiul convietuiesc de minune in stilul boho, atata timp cat au o logica vizuala in spate si se armonizează. Combinatiile surprinzatoare de culori, imprimeuri si texturi, melanjul de elemente etno si atmosfera libertina definesc stilul boho.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*