Se va construi o nouă creșă în zona Lipovei

Foto: Flickr

O veste bună pentru părinții care locuiesc în zona Lipovei! Primăria Timișoarei a propus un proiect prin care se vizează construirea unei clădiri noi cu destinația creşă, cu o capacitate de 29 de locuri pentru copii de vârstă antepreşcolară. Proiectul va fi finanțat cu fonduri europene. La finalul acestuia, municipalitatea se va ocupa de angajarea personalului, dar și de dotarea creșei cu echipamentele necesare.

„Vrem să dăm toată atenția noastră cartierelor timișorene dens populate. Mulți părinți din zona Lipovei au solicitat primăriei deschiderea de noi creșe în cartierul lor și, pentru că ne dorim să îi sprijinim pe cei care își doresc să revină la muncă înainte de împlinirea vârstei de 3 ani a copiilor, vrem să le oferim cetățenilor o nouă creșă în termen cât mai apropiat. De aceea, invit toate firmele interesate să își înainteze ofertele, să facem echipă pentru o lucrare de calitate, astfel încât copiii și părinții din Lipovei să aibă cât mai curând acces la o creșă nouă”, a transmis viceprimarul Timișoarei.

Valoarea totală a proiectului este de 7,8 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 1.018.256,49 lei, iar contribuţia proprie a solicitantului este de 6.861.084,29 lei. Termenul de finalizare a acestuia este în toamna anului 2022.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*