Se lucrează la cele două clădiri noi de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Lucrările sunt în toi la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Acesta se va bucura de două clădiri noi, spații în care se vor trata pacienții bolnavi, dar și în care se vor odihni cadrele medicale.

Constructorii au finalizat partea de structura la una dintre clădiri și vor continua cu turnarea fundației la cea de-a doua. În primul corp vor fi amenajate cabinetele de kinetoterapie, hidroterapie, dar și o cameră specială în care pacienții vor face tratament cu aerosoli.

„S-a mai făcut un pas în proiectul de extindere a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara. În aceste zile s-au finalizat lucrările de turnare a “plăcii” de la “acoperișul” corpului B. În paralel, se lucrează la fundația corpului A. Totodată, a fost nivelat terenul și a fost pus stratul de baza, de pietriș. Cele două firme constructoare, Zitco SRL și Constructim SA, au reușit în timp record să finalizeze partea de structură a clădirii B. Aici vor funcționa cabinetele de kinetoterapie și hidroterapie, dar și o încăpere pentru pacienții care au prescris tratamentul cu aerosoli. De asemenea, vor fi amenajate zone de odihnă pentru medici, câteva birouri și o sala de mese”, au afirmat reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Corpul A de clădire are structura P+2. Aici se va amplasa echipamentul de ecografie transbronșică, destinat realizării de biopsii ganglionare. La etajul 2, care va fi un spațiu mai retras, vor fi amenajate o sală de conferință, o sală de curs și câteva grupuri sanitare.

Vă reamintim că proiectul de extindere a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara este în valoare de 19,3 milioane de lei, sumă alocată din bugetul local al Primăriei Timișoara.

Foto: Spitalul Victor Babeș Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *