S-a stins din viață Radu Ciobotea, jurnalist și scriitor din Timișoara

Zi tristă pentru lumea scriitorilor timișoreni! Astăzi s-a stins din viață Radu Ciobotea, cel mai rafinat jurnalist, dascăl și totodată, autor al multor cărți, din Timișoara. Scriitorul împlinea în acest an vârsta de 61 de ani.

Radu Ciobotea s-a născut în data de 1 iulie 1960. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității de Vest din Timișoara și are două doctorate în literatura comparată, unul în România și altul în Franța. A fost redactor la revista Flacăra, Expres Magazin şi Evenimentul Zilei, dar și corespondent de război pe fronturile din Croația, Bosnia și Kosovo. Ulterior, a devenit om de televiziune și diplomat. Radu Ciobotea a fost și un membru important al Uniunii Scriitorilor, Filiala Timișoara.

Nu trăim decât arareori în lumină. Trăim străfulgerări de lumină, sau, în spaţiile sacre, ceasuri de lumină. Nu ne prăbuşim în tenebre, dar nici nu plutim în starea de graţie. Nu ne pierdem lumina interioară, dar nici nu o putem păstra la aceeaşi intensitate. Trăim în stări intermediare, mereu schimbătoare, care sunt, de fapt, nuanţe ale penumbrei. Dar este, oare, penumbra o ameninţare? Conţine ea contradicţia dintre întuneric şi lumină?”, a scris jurnalistul în „Penumbra. Eseuri de istorie a culturii”, volum pentru care a primit premiul Uniunii Scriitorilor, Filiala Timișoara.

Printre cărțile sale publicate, putem aminti: „Război cu Doctor Blues”, „Apărătorii: Ultimul meterez”, „Reportajul interbelic românesc: senzaționalism, aventură și extremism politic”, „Reportaj şi literatura, eseu asupra reportajului românesc şi francez interbelic”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *