Rolul unui avocat specializat în asigurări auto

Cabinet Avocat Varzaru Ion

Dacă aţi fost implicat în producerea unui accident rutier, cu sau fără victime, soldat cu daune materiale sau, atât materiale, cât  şi morale, veţi fi puşi în faţa hăţişului procedurilor specifice prin intermediul cărora puteţi solicita despăgubiri, un cuantum reprezentând contavaloarea daunelor de natură materială şi morală.

Sprijinul avocatului în obţinerea despăgubirilor asigurări auto

Un avocat asigurări auto vă va fi sprijini în contextul în care intenţionaţi să obţineţi despăgubirea cuvenită şi corectă, dar şi atunci când doriţi să recuperaţi investiţia pe care aţi făcut-o în cazul în care v-aţi acoperit singur cheltuielile necesare remedierii prejudiciului suferit în urma unui accident auto. Obţinerea despăgubirilor se poate face pe cale amiabilă, atunci când, din postura de victimă, consideraţi  că oferta formulată de către societatea de asigurări este justă, sau poate  fi litigioasă, atunci când instanţa de judecată va stabili cuantumul sumelor pe care ar trebui să le primiţi. Procesul de obţinere al despăgubirilor poate fi unul anevoios şi de lungă durată, însă consultanţa de specialitate şi serviciile oferite de către un avocat specializat în asigurări auto, vă vor ajuta să obţineţi rezulatul dorit. Veţi fi reprezentat de către avocat pe toată durata desfăşurării procedurilor, indiferent de tipul de asigurări auto deţinut, atât cea de tip RCA, cât şi asigurarea CASCO.

Despăgubirile în urma unui accident

Despăgubirile la care aveţi dreptul în urma implicării într-un accident rutier sunt atât de ordin material, cât şi moral. Apelând la consultanţa şi sprijinul specializat oferit de  avocat Varzaru Ion, veţi fi înştiinţaţi în legătură cu toţi paşii specifici procedurilor şi veţi  beneficia de cele mai mari şanse în obţinerea despăgubirilor reale şi juste. În cazul daunelor de ordin material, obţinerea despăgubirilor va fi posibilă în urma constatărilor efectuate de către organele competente.

Pentru obţinerea despăgubirilor materiale sau morale în cazul accidentelor cu victime, vor fi luate în calcul  certificatul constatator emis de către medicul legist, numărul zilelor de îngrijire medicală şi contextul medical al victimei. Avocatul vă va reprezenta şi  în situaţiile în care  instanţa  va trebui să ţină cont şi de alte aspecte, precum imposibilitatea victimei de a-şi efectua activitatea profesională, fapt ce duce la diminuarea veniturilor, producerea unui avort în urma accidentării sau dobândirea unor prejuducii majore de ordin estetic. Ţinând cont de toate aceste aspecte şi de constatările făcute de către organele competente,  avocatul specializat va urmări  stabilirea  şi obţinerea despăgubirilor reale şi corecte.

Victimele unui accident rutier

Victima unui accident rutier poate fi un pieton, şofer sau ocupant al unui vehicul, persoana căreia i s-au adus prejudicii de ordin fizic şi moral. Un avocat specializat în asigurări auto vă va ajuta să speculaţi la maxim drepturile pe care le aveţi în ceea ce priveşte despăgubirile care vor acoperi sumele de bani necesare în vederea vindecării şi redobândirii abilităţilor care au avut de suferit. De asemenea, de despăgubiri pot beneficia victimele indirecte, respectiv rudele până la gradul patru ale unei persoane decedate în urma implicării unui accident auto. Despăgubirile se pot obţine pe cale amiabilă sau pe cale judecătorească, urmând a fi suportate de casa de asigurări sau de persoana care a provocar accidentul, respectiv decesul victimei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*