Proteste în Timișoara

Foto: Facebook

Sute de locuitori ai Timișoarei au ieșit în stradă noaptea trecută pentru a demonstra că sunt împotriva restricțiilor de carantinare impuse de Guvern. Protestul a început în Piața Operei și a fost urmărit live pe Facebook de mii de oameni.

Timișorenii nemulțumiți au strigat „Libertate! Libertate”, „Arafat, nu uita, Timișoara nu-i a ta!”, „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”. O echipa de jandarmi a fost prezentă la protest și au cerut declarațiile pe propria răspundere. Din păcate, oamenii au transmis clar și răspicat că nu au așa ceva. Pe lângă faptul că nu aveau declarație, unii protestatari nu purtau nici mască.

Însoțiți de forțele de ordine, manifestanții au pornit în marș pe străzile Timișoarei și au urmat traseul Prefectură – IPJ. Se cerea demisia și arestarea lui Raed Arafat, dar și demisia guvernului Florin Cîțu. Apoi, oamenii s-au întors în zona centrală, la Catedrala Mitropolitană, unde au rostit rugăciuni și au îngenunchiat pe trepte. Ulterior, au ajuns în fața casei unde locuiește primarul Dominic Fritz, cerând demisia acestuia.

Nu au plecat acasă până nu au precizat că vor protesta și azi, începând cu ora 17:00.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*