„Profesioniștii”, un serial de acțiune la cote înalte, la AMC 

Brendan Fraser și Tom Welling sunt actorii principali din noul serial de acțiune difuzat de AMC în luna august. Eroii din „Profesioniștii” sunt mercenari care se confruntă cu interesele mai multor grupuri, inclusiv corporații, oficiali corupți, dar și un sindicat criminal. Episoadele sunt difuzate în fiecare seară de joi, de la ora 22:00.  

Atunci când un satelit medical de înaltă tehnologie explodează în momentul în care este lansat, miliardarul futurist Peter Swann (Brendan Fraser) și logodnica sa, geniul medical Dr. Graciela „Grace” Davila (Elena Anaya), decid să apeleze la mercenarul și fostul spion Vincent Corbo (Tom Welling), transformat într-un tip dur în urma experiențelor profesionale din trecut.  

Corbo, alături de echipa sa formată din experți în securitate, descoperă că explozia satelitului se datorează unei conspirații la scară globală. Printre „actorii” din această conspirație se numără rivali din alte corporații, oficiali corupți din guvernul Statelor Unite și un sindicat al crimei. Scopul lor? Să-l distrugă pe Swann și să preia controlul corporației sale care activează în domeniul tehnologiei.  

Deși ancheta are parte de resurse financiare vaste – la un moment dat în primul episod miliardarul Swann cumpără un hotel doar pentru a putea verifica ce au înregistrat camerele de supraveghere într-un anumit moment –, ea nu se dovedește a fi deloc simplă, din cauza natura complicată a părților implicate. Pe plan emoțional, tensiunile sunt și ele la cote înalte, pentru că logodnica lui Swann este și fosta iubită a lui Corbo. Echipa trebuie să lucreze însă împreună pentru a descurca ițele complotului.   

Interesant este că serialul a fost lansat în 2020, și produs înainte de pandemie, iar satelitul medical care declanșează acțiunea a fost creat pentru a detecta la timp sau chiar devreme, o posibilă pandemie. Primul sezon, format din zece episoade, a fost filmat timp de trei luni în orașul Johannesburg, din Africa de Sud, iar serialul este de fapt o producție suedeză, dar de limbă engleză.  

Serialul a marcat revenirea lui Brendan Fraser în producțiile de profil, după o absență îndelungată de pe ecranele mari sau mici. Revenirea a culminat anul acesta cu un Oscar pentru Cel mai bun actor în rolul principal, datorită filmului „The Whale”, regizat de Darren Aronofsky.  

De asemenea, Tom Welling este un actor foarte îndrăgit datorită rolului lui Clark Kent, care, desigur, este în același timp un Superman adolescent, cu probleme de adolescent, în serialul „Smallville”.  

Acțiune, tensiune și un triunghi amoros – „Profesioniștii” are toate ingredientele pentru a face serile de joi mai plăcute, la AMC.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*