Poveștile copilăriei, adaptate în mini-serii pentru cei mari, în martie, la Filmcafe

Mini-seriile „O mie și una de nopți” și „Ali Baba și cei 40 de hoți” sunt difuzate de Filmcafe, câte două episoade, în ultima săptămână din luna martie, stârnind setea care nu dispare niciodată, de a vedea povești pline de magie și aventuri care aprind imaginația oricui.

Cele două episoade din „O mie și una de nopți” sunt difuzate miercuri, 27 martie, de la ora 16:40 și 18:40 și spun povestea mereu fermecătoare a Șeherezadei, interpretate aici de Mili Avital. Sultanul Riar-Șah (Rufus Sewell) se căsătorește doar pentru a-și salva regatul – până la următoarea lună plină. Însă planurile lui sunt pline de cruzime: el are de gând să-și execute soția, pentru că primul mariaj l-a lăsat cu sechele, atunci când prima soție și fratele lui malefic l-au trădat în cel mai dureros mod.

Mireasa, Șeherezada, se dovedește a fi foarte cuceritoare și o povestitoare excelentă, care-și salvează propria viață prin puterea basmului – în fiecare seară, ea începe să-i spună basme sultanului, pe care le lasă în coadă de pește, mizând pe dorința lui de a afla ce se întâmplă mai departe. Din distribuția mini-seriei fac parte și Alan Bates, Andy Serkis („Stăpânul inelelor”), James Frain, John Leguizamo, James Callis („Battlestar Galactica”) și Oded Fehr („Mumia”). Printre poveștile nemuritoare pe care le spune Șeherezada se numără „Aladin și lampa magică”, „Sultan și cerșetor”, dar și „Ali Baba și cei 40 de hoți”.

Această ultimă poveste este și centrul celeilalte mini-serii – o producție franțuzească care aduce inovații în poveste – difuzate de Filmcafe în luna martie. Cele două episoade din „Ali Baba și cei 40 de hoți” pot fi văzute sâmbătă, 30 martie, de la orele 16:30 și 18:30. Din distribuție fac parte Gérard Jugnot, Jawad Saïda și Leila Bekhti. Mini-seria este povestea lui Ali Baba, servitorul unui om bogat, care e trimis de acesta pentru a cumpăra o sclavă, în Bagdadul anului 800.

La târg, Ali Baba o cunoaște pe frumoasa dansatoare Morgiane, de care se îndrăgostește. Însă tatăl fetei a vândut-o deja fratelui lui Ali Baba, Cassim! Ali Baba e decis să-și elibereze iubita și ocazia perfectă apare atunci când el află despre o comoară enormă, care aparține celor 40 de hoți. Bărbatul e în stare să facă orice pentru a obține comoara și a-și recupera iubita. Această versiune a îndrăgitului basm pune accentul pe conflictul dintre cei doi frați și pe diferențele dintre ei: cum te schimbă bogăția și statutul social, dar și cum caracterul unui om este definit de alegerile pe care le face acesta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*