Incepi un tratament cu implanturi dentare? Iata de ce tomografia computerizata poate fi decisiva!

implanturi dentare

Zambetul este un detaliu foarte important in relatiile personale si profesionale, iar o dantura sanatoasa iti va da incredere in propriile forte si te va ajuta sa interactionezi fara griji cu orice persoana. Tocmai de aceea, daca un dinte deja a cazut sau nu mai poate fi reparat folosind alte proceduri stomatologice, singura solutie viabila este sa apelezi la tratamentele cu implanturi dentare.

Aceste tratamente sunt destul de complexe, presupunand mai multe etape. Intrucat fiecare detaliu poate fi decisiv in cadrul tratamentelor cu implanturi dentare, planificarea intregului tratament este esentiala. Iata etapele principale ale tratamentului:

– plasarea implantului dentar propriu-zis in structura osoasa a maxilarului sau mandibulei, in functie de caz;

– atasarea bontului protetic de vindecare sau a unui bont protetic normal si a unei coroane fixe provizorii (in cazul implanturilor dentare cu incarcare imediata);

– montarea coroanei dentare finale (la 2-6 luni dupa operatia de inserare a implantului).

Procedura implica inserarea in os a unei piese din titan de forma unui surub, aceasta preluand rolul de radacina pentru dintele artificial care urmeaza a fi montat. Bontul protetic este o alta piesa importanta a lucrarii, care asigura legatura dintre surubul din titan si coroana dentara. Cea de-a treia piesa, coroana, este partea estetica si functionala a noului dinte, aflandu-se la vedere.

Planificarea tratamentelor cu implanturi dentare necesita stabilirea precisa a nevoilor si particularitatilor pacientului, iar cea mai buna varianta in acest sens este implantologia digitalizata posibila cu ajutorul tehnologiilor medicale de ultima generatie.

De exemplu, tomografia computerizata este absolut esentiala in planificarea unui astfel de tratament, excluzand eventualele erori umane. In randurile de mai jos vei putea gasi cateva detalii care vor atesta importanta tomografiei computerizate in procedurile complexe din domeniul implantologiei dentare.

Ce este tomografia computerizata?

Unul dintre cei mai importanti pasi ai tratamentului cu implanturi dentare este stabilirea corecta a planului de tratament, asadar investigarea si determinarea caracteristicilor cavitatii bucale se vor dovedi decisive.

Tomografia computerizata este o investigatie imagistica non-invaziva care ofera detalii despre tesuturile din cavitatea orala pentru a creste precizia diagnosticului pana la 100%. Aceasta investigatie se realizeaza simplu si comod pentru pacient, presupune un minimum de radiatii si este foarte rapida si eficienta.

Cum se realizeaza investigatia?

In primul rand, trebuie sa stii ca tomografia computerizata nu implica o pregatire in prealabil a pacientului. Spre deosebire de tomografia clasica, varianta computerizata implica o doza mult mai mica de radiatii, iar timpul de expunere va fi de numai 20-40 de secunde.

Singurul aspect de care trebuie sa tii cont este prezenta obiectelor metalice. Astfel, este necesar sa renunti la bijuterii, ochelari sau alte accesorii metalice pe durata investigatiei. Tomografia computerizata se realizeaza atat inaintea montarii unor implanturi dentare, cat si dupa (pentru monitorizarea tratamentului).

Necesitatea investigatiilor imagistice

Prima consultatie care presupune si o tomografie computerizata va determina umatoarele:

– dimensiunea si specificatiile tesutului osos in care urmeaza sa fie inserate implanturile dentare;

– starea tesuturilor moi;

– nevoia de aditie osoasa sau ridicarea membranei sinusale;

– raporturile anatomice ale principalilor nervi;

– stabilirea axului de insertie a surubului din titan;

– depistarea infectiilor sau tumorilor de la nivelul cavitatii bucale.

A doua investigatie imagistica, cea realizata dupa inserarea piesei din titan, are o importanta majora in:

– evaluarea riscurilor si complicatiilor care pot aparea in urma inserarii implanturilor dentare;

– monitorizarea evolutiei tratamentului;

– monitorizarea osteointegrarii radacinii artificiale.

Indiferent de complexitatea problemelor dentare cu care te confrunti, clinica stomatologica Dental Premier este alegerea potrivita! Pe site-ul www.dentalpremier.ro poti vedea atat dotarile de ultima generatie din cadrul clinicii, cat si tratamentele ultramoderne pe care le punem la dispozitia tuturor pacientilor!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*