În Timișoara a început campania de vaccinare prin intermediul medicilor de familiei

Începând de astăzi, 7 martie, Timișoara a dat startul campaniei de vaccinare prin intermediul medicilor de familie. În cadrul acesteia sunt implicați 50 de medici de familie din municipiu și din zona metropolitană. Fiecare cabinet medical a fost dotat cu câte 100 de doze de vaccin. Ca un bonus, medicii au primit materiale sanitare și 100 de teste rapide.

Este momentul de cotitură în lupta împotriva acestei boli. Prin implicarea medicilor de familie, vom crește enorm capacitatea de vaccinare împotriva Covid-19 și doresc să le mulțumesc pentru implicare celor care s-au înscris în acest proiect pilot. Vaccinarea împotriva acestui virus trebuie să fie accesibilă tuturor celor care își doresc acest lucru, iar prin acest proiect tocmai asta reușim să realizăm. Doresc, de asemenea, să mulțumesc și Ministerului Sănătății pentru că a ales Timișoara pentru acest proiect, un oraș care tocmai a depășit valul 3 al pandemiei și care poate deveni și primul liber de Covid. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple rapid, avem nevoie de un număr mult mai mare de timișoreni vaccinați pentru a atinge imunitatea de grup. Am primit sprijin în acest proiect din partea colonelului Valeriu Gheorghiță, secretarului de stat Raed Arafat, directorilor județeni ai DSP și Casei de Asigurări de Sănătate, Flavius Cioca și Victor Dumitrașcu. Toți au pus umărul”, a fost declarația primarului Timișoarei, Dominic Fritz.

Menționăm faptul că, în Timișoara, această campanie de vaccinare este derulată de Ministerul Sănătății, împreună cu Primăria Timișoara, DSP Timiș, Asociația Timiș de Medicină de Familie și Colegiul Medicilor Timiș.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*