Idei de afaceri – creșterea struților

Nu putem să numim creșterea struților o afacere recomandată începătorilor, datorită specificului vânzării produsului final, dar afacerea este foarte promițătoare. În continuare, vă vom dezvălui cum să creșteți struți și ce să faceți cu produsele obținute de pe urma lor.

Numeroși antreprenori se gândesc la proiecte suplimentare legate de afacerea lor. Creșterea struților poate deveni o astfel de afacere: pentru proprietarul unei ferme personale subsidiare – o altă sursă de venit, pentru proprietarul unui centru de recreere – o volieră cu păsări exotice pentru a atrage turiști, iar pentru proprietarii de restaurante – o sursă de ouă și carne.

Costuri și beneficii

Potrivit unor estimări aproximative, veți avea nevoie de o sumă considerabilă pentru a investi într-un proiect pentru creșterea și reproducerea struților. Datorită specificului afacerii, primul profit va trebui să aștepte ceva mai mult timp, dar costurile de exploatare vor fi relativ mici. În plus, proprietarul are posibilitatea de a desfășura proiecte adiacente, pe baza fermei de struți.

Despre profitul direct din carne sau ouă se poate vorbi abia după primul an de existență a fermei. Nu va fi posibilă recuperarea rapidă a investiției dar, ținând cont de distribuția profiturilor pe întreaga perioadă pe luni, puteți ajunge la punctul de amortizare a investiției în doar 10 luni.

Selectarea locației

Spațiul destinat fermei de struți este principala condiție pentru o viață cât mai normală a acestora. Pentru minim două perechi de struți, este adecvată o volieră cu o suprafață de cel puțin 40.000 de metri patrati, un adăpost pentru iarnă, incubatoare și un generator electric.

Costul amenajării unei voliere depinde de condițiile pe care le deține deja proprietarul. Dacă există un teren, acesta va reprezenta un avantaj dar, în cazul absenței acestuia, trebuie să țineți cont de costul cumpărării unui teren la dimensiunile de amenajare a unei voliere.

Paradoxal, rasa de struț african este capabilă să reziste iernilor geroase din țara noastră. Achiziționarea de exemplare de struț mature este cea mai rapidă, dar și cea mai scumpă cale. Este mult mai ieftin să cumparați o pasăre, un pui sau chiar ouă pentru incubator dar, în acest caz, perioada de recuperare a investiției va crește din motive pur naturale.

Principala dietă a struților este reprezentată de cereale și plante, de exemplu: orz, grâu, trifoi, varză și altele. Hrana puteți să o cumpărați de la întreprinderi agricole sau să o cultivați în regim propriu, dacă există posibilitatea. Costul alimentelor pentru două perechi de struți va trebui calculat la o rată de două kilograme de alimente consumate de un struț pe zi.

Angajarea personalului

Dacă viitoarea fermă de struți se află în mediul rural, atunci puteți angaja dintre rezidenții locali. De obicei, sătenii sunt de acord cu un salariu minim pe economie, dar acest  gen de personal trebuie să fie atent monitorizat. De fapt, este motivul pentru care o prezență zilnică a proprietarului la fermă este obligatorie.

Pentru o minimă fermă de struți, este suficient să angajați două persoane. Responsabilitatea și seriozitatea sunt calități esențiale pentru alegerea angajaților.

Intrarea în acest domeniu de creștere și reproducere a struților costă prea mult pentru a ignora și alte oportunități de câștig. De exemplu, puteți oferi excursii la ferma dvs. pentru copii și adulți sau chiar puteți deschide un proiect de studiu al vieții celor mai mari păsări din lume.

Puteți să calculați profitul direct din ouă sau carne în decursul unui an de zile. În medie, o femelă de struț produce aproximativ 60 de ouă anual, iar la atingerea vârstei optime de sacrificare, un struț este capabil să dea aproximativ 100 de kilograme de carne. Principalele consumatoare de carne de struț sunt restaurantele, puțin mai rar – clienții privați.

Creditarea afacerii

Investiția inițială fiind relativ mare, puteți face rost rapid de banii necesari contactând una din cele 13 instituții financiare nebancare (IFN) ce funcționează legal în țara noastră și oferă împrumuturi în condiții foarte bune.

Ca orice proiect de afaceri non-standard, creșterea struților necesită o abordare specială astfel încât direcția de dezvoltare a afacerii depinde doar de deciziile proprietarului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*