Fructele de aronia si sistemul imunitar

Originare din America de Nord, fructele de aronia erau folosite de catre bastinasii ameriindieni in mai multe scopuri. Frunzele si crengutele arbustului erau un ingredient de baza al ceaiurilor medicinale si un remediu pentru orice, de la colici la febra. 

Sucul fructelor era utilizat drept colorant pentru textile, ca machiaj de razboi si pentru tratarea taieturilor si juliturilor. In timpul lunilor lungi de iarna, fructele uscate de aronia erau consumate pentru beneficiile nutritive si efectele asupra imunitatii membrilor triburilor. 

Pline de vitamine si minerale esentiale functionarii organismului, fructele de aronia contribuie la intarirea sistemului imunitar. Sucul presat la rece Aronia Charlottenburg ofera beneficiile fructelor proaspete si protejeaza impotriva virusurilor, bacteriilor si microbilor car ameninta sanatatea organismului, mai ales pe timp de pandemie.

Cum actioneaza compusii din aronia asupra imunitatii

Fie ca vorbim de vitamina C, vitamina A, vitamina E sau de fier, zinc si calciu, se cunoaste faptul ca sistemul imunitar devine puternic si rezistent datorita lor.

Un studiu in eprubeta a demonstrat ca extractul de fructe de aronia are o activitate antibacteriana puternica impotriva bacteriilor potential daunatoare precum E. coli, responsabila de infectii urinare, si Bacillus cereus, care provoaca infectii digestive. Extractul a exercitat acest efect prin producerea unui scut protector numit biofilm care a incetinit considerabil procesul de inmultire a bacteriilor. 

De asemenea, o cercetare efectuata timp de 3 luni pe rezidenti ai sase aziluri de batrani a demonstrat ca cei care au baut suc de fructe de aronia zilnic au experimentat reduceri de 38% si, respectiv, 55% ale infectiilor tractului urinar.

Efectul bobitelor de aronia consta si in reducerea inflamatiilor prin inhibarea eliberarii de substante proinflamatorii, ceea ce are ca efect stimularea sanatatii imunitare. Efectele antivirale ale fructelor erau cunoscute de la inceput de catre ameriindieni, care le foloseau si ca remediu impotriva racelilor.

Dintr-un studiu pe soareci a reiesit ca acidul elagic si miricetina din extractul de boabe de aronia pot proteja împotriva virusului gripal.

Pentru a beneficia de beneficiile asupra imunitatii ale fructelor de aronia, se recomanda consumul a 100 ml zilnic de suc de aronia si catina, pentru adulti, iar pentru copii, 1ml/kg corp.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*