Flori comestibile cu impact asupra sănătății organismului

Famous Roses

Florile comestibile sunt un adaos gustos la multe feluri de mâncare, dar au și câteva beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

Florile sunt comestibile și delicioase! Ele pot fi folosite pentru a adăuga culoare și aromă mâncărurilor tale preferate și sunt adesea foarte ușor de cultivat acasă. Dar știați că multe flori au și beneficii suplimentare pentru sănătate?

S-a demonstrat că unele flori comestibile ajută în cazul depresiei, anxietății și chiar al bolii Alzheimer. Altele pot ajuta la tratarea durerii sau la scăderea tensiunii arteriale.

Iată cinci flori comestibile care merită încercate:

Rozmarin

Rozmarinul este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula memoria, concentrarea. De asemenea, poate scădea tensiunea arterială și reduce durerile de cap.

Lavandă

S-a demonstrat că această plantă parfumată reduce nivelul de stres. De asemenea, ajută la combaterea depresiei prin eliberarea de dopamină în centrele de plăcere ale creierului – ceea ce o face una dintre cele mai eficiente plante antidepresive existente. Combinația de culoare și aromă face din lavandă un adaos deosebit de dorit pentru o varietate de alimente, inclusiv produse de patiserie, siropuri infuzate, lichioruri, ceaiuri din plante, condimente uscate și amestecuri de ierburi.

Cimbru

Cimbrul poate fi folosit ca agent antiseptic pentru tăieturi și arsuri, datorită proprietăților sale antibacteriene (este, de asemenea, excelent pentru tratarea răcelilor!). De asemenea, conține antioxidanți care pot preveni formarea unor forme de cancer în organism, precum și creșterea imunității împotriva anumitor boli precum tuberculoza (TBC).

Hibiscus

Plantele de hibiscus produc flori mari, ornamentate, care cresc de obicei în climatele tropicale și subtropicale din întreaga lume. Există nenumărate specii de hibiscus, dar cea mai populară varietate comestibilă este cunoscută sub numele de roselle. De obicei este folosită pentru ceai, gustări, dulceață sau salate. Multe culturi beau ceai de hibiscus pentru proprietățile sale medicinale.

Trandafiri

Există peste zeci de specii de trandafiri disponibile în aproape orice dimensiune și culoare imaginabilă. Petalele de trandafiri au o aromă foarte aromată, florală și ușor dulce. Pot fi consumate crude, amestecate în diverse salate de fructe sau verzi sau uscate și adăugate la granola sau amestecuri de ierburi. Petalele de trandafiri de dulceata proaspete pot fi, de asemenea, amestecate și adăugate la lichid pentru a crea băuturi, gemuri și jeleuri. La fel ca multe alte flori comestibile, trandafirii pot oferi beneficii pentru sănătate. Unele cercetări sugerează că anumiți compuși din trandafiri pot juca un rol în reducerea anxietății și în promovarea relaxării.

Floarea de dovleac

Dacă ai crescut vreodată dovleci de vară în grădina ta, probabil că ești conștient de florile lor delicate. Cu toate acestea, este posibil să nu știți că aceste flori sunt la fel de comestibile ca și dovleceii în sine.

Florile de dovleac sunt galbene strălucitoare, cu o formă de clopot lung, rotunjită.Aceste flori pot fi consumate crude ca garnitură sau tocate și adăugate în salate. Dacă vă simțiți îngăduitori, o altă opțiune delicioasă este să umpleți florile cu brânzeturi cu ierburi și să le prăjiți sau să le coaceți până când petalele delicate devin crocante.

Mușețel

Mușețelul este o plantă florală folosită în gătit și în medicina tradițională de secole. Din punct de vedere medicinal, mușețelul este adesea consumat pentru a reduce anxietatea și pentru a îmbunătăți calitatea somnului. Florile seamănă foarte mult cu margaretele, deși mult mai mici. Ele conferă o aromă ușor dulce, pământească alimentelor cu care sunt gătite. Deși sunt utilizate cel mai adesea pentru ceaiul de mușețel, florile pot face și siropuri sau alte infuzii pentru produse de patiserie, smoothie-uri sau deserturi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*