Februarie este Luna rezolvării problemelor la JimJam

În a doua lună a anului, cei mici se uită la JimJam pentru a învăța cum e cel mai bine să rezolve probleme, cu ajutorul a două seriale tematice – de impact și foarte simpatice. Episoadele din „Pompierul Sam” și „Eroii orașului” sunt difuzate zilnic, între orele 10:54 și 11:43 și apoi între orele 17:11 și 17:38.

„Pompierul Sam” este o animație care a cucerit generații întregi de copii cu farmecul personajului principal – Sam. Show-ul este o creație marca Țara Galilor și spune poveștile și aventurile unui grup de pompieri, dar și ale prietenilor lor din satul fictiv Pontypandy (o combinație dintre două nume de orașe reale, Pontypridd și Tonypandy).

Ideea pentru serial a venit de la doi foști pompieri londonezi, care au dus-o la artistul Rob Lee, cel care a dezvoltat ulterior conceptul. Și așa s-a născut show-ul care difuzat pentru prima oară la televizor în noiembrie 1987. Seria originală s-a încheiat în 1994, iar cea de față a apărut în 2003 și dezvoltă mult distribuția originală a personajelor.

În același timp, „Pompierul Sam” a fost folosit în scopuri educative de către guvernul britanic pentru a promova măsurile de siguranță în privința incendiilor. Pe lângă aceste două seriale, Pompierul Sam mai este și protagonist în câteva filme de televiziune, cu același stil de animație fermecător, inclusiv „Pompierul Sam: Alertă extraterestră” și „Pompierul Sam: Eroii furtunii”. Episoadele din serial le arată celor mici că, deși probleme și evenimente neprevăzute, vor exista întotdeauna, la fel există și o multitudine de soluții și de oameni prietenoși care încearcă să le pună în aplicare.

„Eroii orașului” este un serial animat dedicat copiilor de vârstă preșcolară, care se concentrează pe vehiculele folosite în misiuni de salvare. Acțiunea are loc într-un mic orășel, în care oricărui localnic îi vine rândul să fie erou al zilei. Seria e plină de căldură și încurajări și-i învață pe cei mici cât de importantă este prietenia și cât de multe lucruri putem realiza atât timp cât lucrăm împreună.

Printre lecțiile principale din „Eroii orașului” sunt ajutorul, disponibilitatea de a împărți cu alții și importanța grijii pentru cei din jur. Personaje extrem de simpatice precum Paulie, mașina de poliție, și Fiona, mașina de pompieri, îi ajută pe localnici să stingă incendii, să găsească hoți și să dezlege mistere!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*