Echipamentele de protectie auditiva, esentiale pentru evitarea unor leziuni de lunga durata ale urechii!

echipamente de protectie
echipamente de protectie

Ochii si urechile sunt extrem de sensibile la agresiunile externe. Majoritatea afectiunilor generate la locul de munca pun in pericol aceste organe, deseori cu consecinte grave pentru tot restul vietii. Desi legislatia de protectia muncii are stabilite norme clare de reducere sau eliminare a riscurilor in acest sens, exista inca numeroase cazuri, din pacate, in care lucratorii ignora recomandarile de a se proteja sau folosesc intr-un mod necorespunzator gama de echipamente de protectie.

Purtarea unor accesorii profesionale, cu rol protector, achizitionate din magazine de specialitate, cum este Total Clean de exemplu, contribuie decisiv la mentinerea starii de sanatate optime. Oferind un nivel de siguranta ridicat, lucratorii isi pot desfasura activitatea in cele mai bune conditii, avand totodata si un randament crescut. Sarcina fiecarui responsabil SSM este sa contribuie permanent la imbunatatirea conditiilor de munca, prin elaborarea de planuri de masuri si acordarea de echipamente de protectie individuale sau colective, in functie de specificul fiecarui angajat.

Mediile zgomotoase sunt deosebit de solicitante pentru cei care isi efectueaza programul sub stresul decibelilor. Persoanele care isi indeplinesc norma in astfel de spatii sunt supuse unui stres suplimentar si prezinta un risc crescut de deteriorare sau pierdere a auzului. Statisticile indica faptul ca hipoacuzia, pierderea auzului, este una dintre cele mai des intalnite afectiuni cauzate de mediul de munca.

Expunerea pe termen indelungat la un nivel de zgomot ridicat poate cauza, pe langa leziunile urechii interne, si dureri de cap, oboseala, iritabilitate, performanta scazuta la locul de munca si risc de accidentare. Puterea de concentrare scade odata cu cresterea timpului petrecut intr-un mediu de stres, ducand la erori de decizie in munca si manevre necontrolate cu repercusiuni grave. Asadar, alege sa te protejezi si sa muncesti in siguranta, purtand ori de cate ori se impune echipamente de protectie auditiva.

Tipuri de protectii auditive

Produsele din aceasta gama au o eficienta exceptionala in scaderea nivelului de zgomot exercitat asupra organului auditiv. In plus, asigura un confort sporit in timpul purtarii, datorita designului si materialelor de fabricatie.

In ofertele de specialitate se gasesc mai multe tipuri de antifoane, iar in functie de nivelul de risc la care este expus lucratorul se pot alege modelele cele mai potrivite.

Echipamente de protectie auditiva externe

Antifoanele externe sunt dotate cu banda pentru o fixare confortabila pe cap. Acestea sunt recomandate pentru utilizarea in mediile foarte zgomotoase, precum aeroporturile, industria navala, statiile electrice, industria textila si ale spatii cu decibeli peste limita admisa. Au un design modern si sunt dotate cu pernute moi care contribuie la reducerea presiunii din jurul urechilor. Confortul utilizatorului este optim, acesta neresimtind efecte adverse dupa purtarea indelungata a echipamentului.

Echipamente interne

Antifoanele interne sunt realizate din materiale foarte moi si hipoalergenice, pentru a oferi un confort maxim si un nivel redus de presiune in interiorul urechii. Au un grad inalt de atenuare a zgomotelor, asigura flexibilitatea si etansarea optima.

Antifoane cu snur si clipsuri

Modelele cu snur si clipsuri asigura un plus de comoditate si durabilitate. Sunt reutilizabile, iar dimensiunile se potrivesc majoritatii canalelor auditive. Nivelul de atenuare oferit este ridicat. Utilizarea unor echipamente de protectie reprezinta un mod responsabil de a avea grija de sanatatea ta! Nu ignora recomandarile specialistilor!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*