Distracție și educație pe JimJam, în luna ianuarie

La începutul anului, cei mici au parte de un bloc tematic educativ, care-i învață diverse lucruri specifice vârstei lor, pe fundal de hohote de râs și multă distracție. Blocul tematic educativ, format din serialele „Maimu vede, maimu face”, „Să învățăm cu Timmy” și „Daisy și Ollie”, este difuzat zilnic, de la ora 10:05 și apoi din nou, de la ora 14:00.

În fiecare episod din „Maimu vede, maimu face”, gazda animată a serialului, Maimuțica, îi invită pe copii să descopere, să imite și să danseze alături de animalul invitat din fiecare zi, în unul din cinci medii diferite posibile. La finalul episodului, toată lumea cântă și dansează în ritmul cântecului specific pentru mediul respectiv, iar Maimuțica și invitatul special apar din nou, pentru un ultim gag. Printre animalele „invitate” se numără porcul, struțul, păianjenul, caracatița, măgarul și lupul.

Cele cinci medii sunt savana africană, zona Arctică, oceanul, pădurea și ferma cu animale domestice. Serialul e cu adevărat special pentru că stimulează dorința copiilor de a face mișcare și de a explora mișcările propriului corp, în plus explică felul diferit de oameni în care se mișcă diversele animale.

După „Maimu vede, maimu face”, urmează „Să învățăm cu Timmy”. Timmy este o oaie tare simpatică, care știe să se distreze, dar și să învețe alături de prietenii săi de la creșă. Serialul are episoade legate de felurite tipuri de mâncare, despre joc și joacă, dar și despre lumea divertismentului.

„Să învățăm cu Timmy” este special pentru că este produs de British Council împreună cu unul dintre cele mai inovatoare studiouri de animații din lume, Aardman, creatorul celebrelor personaje Wallace și Grommit. Studioul a primit și Oscarul pentru Cea mai bună animație, pentru lungmetrajul „Wallace & Grommit: The Curse of the Were-Rabbit”. Ei sunt specialiști în tehnica de animație stop-motion cu personaje din plastilină și au lansat lungmetraje precum „Chicken Run”, „Flushed Away” și „Arthur Christmas”.

Iar pe finalul blocului tematic educativ vine rândul lui „Daisy și Ollie”, un serial animat care îi încurajează pe cei mici să pună cât mai multe întrebări despre lumea din jurul lor. Cum ajung cei mici să înțeleagă mai bine lumea în care se dezvoltă și cresc? Punând întrebări, desigur! De aceea, este bine să fie încurajați să facă acest lucru cât mai des.

Fiecare episod al serialului, din care până acum au fost produse peste 50, are o întrebare pe post de titlu. De la „De ce avem umbre?”, la „De ce trebuie să mergem la culcare?”, până la „De ce dau câinii din coadă?”, întrebările și mai ales răspunsurile pe care le oferă serialul sunt cât se poate de variate. Filozofia creatorilor este că nu există întrebări „greșite”. Unele pot părea absurde, altele ridicole, inevitabile sau de importanță capitală, dar toate merită un răspuns.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*