Dispariția migranților de pe străzile Timișoarei

Foto: Facebook, Observator

În urma evenimentului neplăcut din data de 19 aprilie, structurile MAI din Timișoara au intensificat controalele în rândul migranților care își fac veacul pe străzile din oraș. O bună parte dintre aceștia au fost trimiși la centrele de cazare din țară.

În tot acest timp, polițiștii îi caută pe migranții care au fost implicați în crima sângeroasă din zona Gării de Nord din Timișoara. Fugiți de la fața locului, oamenii legi nu au reușit să dea încă de urma lor.

”Măsurile care au fost luate sunt: identificarea migranților, verificarea dacă aceștia sunt dintre cei care au solicitat azil sau nu, iar în funcție de situație, dacă aveau rezidență în centre din țară au fost conduși către acele centre, cei care nu erau procesați au fost avuți în vedere pentru procedurile necesare. Dacă au venit dintr-o zona galbenă, majoritatea vin din Serbia, intră în carantină, apoi merg la IGI pentru a fi înregistrați. Zilnic au existat acțiuni în Timișoara prin care au fost identificați migranții. În ultimele zile a fost o acțiune intensă din care au făcut parte toate structurile MAI implicate”, a afirmat Zoltan Nemeth, prefectul de Timiș.

Vă reamintim că în data de 19 aprilie, un cetățean afgan a fost ucis și un altul a fost rănit, dupa o răfuială între migranți, în zona Gării de Nord.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*