Deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria, proiect susținut de Alin Nica

Foto: Facebook, Alin Nica

Alin Nica, președintele Consiliului Județean, a anunțat că va sprijini proiectul de deschidere a unui nou punct de frontieră cu Ungaria. Este vorba despre punctul de trecere a frontierei în zona Beba Veche. Președintele CJ își asumă asigurarea construcției pentru o bucată de 200 de metri de drum rutier până în vamă, drum care încă nu există.

Una dintre propunerile pe care le-am făcut la Ministerul Afacerilor externe a vizat deschiderea punctului de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) pentru trafic ușor, până la 3,5 t.  Nu este o inițiativă nouă, este un deziderat al al comunităților locale de o parte și de alta a graniței încă din anul 1997 când s-a obținut deschiderea anuală, pentru 2 zile, la sfârșitul lunii mai, a graniței la punctul Triplex Confinium: Beba Veche (RO) – Kübekháza (HU) – Rabe (SRB). Există multe beneficii economice, sociale și culturale pentru o regiune frontalieră deschisă: impulsionarea proiectelor comune în domeniul social și cultural, soluții pentru gestionarea lipsei forței de muncă în Timiș, lărgirea pieței de desfacere pentru agricultorii din zonă și asigurarea unei mai bune gestionări a situațiilor de urgență”, anunța Alin Nica, președintele Consiliului Județean.

Chiar dacă este vorba despre un drum lung de parcurs, Alin Nica este sigur că această inițiativă va deveni realitate.

Sunt conștient că mai este cale lungă până la deschiderea frontierei la Beba Veche însă pentru a facilita inițierea negocierilor unui tratat la nivel de stat și pentru a contribui la construirea infrastructurii, am anunțat că din partea Consiliului Județean, îmi asum: predarea DJ 682 segmentul Sânnicolau Mare – frontiera Beba Veche către CNAIR pentru a fi trecut în categoria drumurilor naționale; construcția celor 200 m lipsă până la frontiera de stat; utilarea punctului de trecere frontieră (infrastructura utilitară completă)”, a mai precizat Alin Nica.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*