De luna aceasta, timișorenii pot opta pentru consultații de specialitate și servicii de îngrijire medicală la domiciliu

Consultațiile de specialitate și serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu sunt disponibile de luna aceasta și în Timișoara prin platforma Beesers. În prezent, prin aplicație pot fi rezervate următoarele servicii: administrare medicamente pe cale orală, perfuzii, monitorizare parametri fiziologici, recuperare medicală (kinetoterapie, fizioterapie, masaj), injecții, recoltare analize de toate tipurile, recoltare teste Covid, îngrijire plăgi, tratamente escare, montare/schimbare sonde urinare, spălături profesionale pentru urechi, vaccin, servicii de consiliere psihologică. De asemenea, pacienții aflați sub tratament pot face o rezervare multiplă, care oferă acestora posibilitatea rezervării aceluiași serviciu de mai multe ori. În plus, utilizatorii pot achiziționa de pe site pachete de servicii (pachet de recuperare a mobilității, de recuperare post traumatică, postoperatorie, post AVC, de recuperare post Covid sau pachet pregătire intervenții medicale) cu analize de sânge incluse.

Rezervarea serviciilor medicale se poate realiza atât de către pacientul care va beneficia de asistență medicală specializată, cât și de un apropiat al acestuia. Astfel, programările consultațiilor sau al tratamentelor se pot efectua și de către persoanele care nu locuiesc în același oraș cu pacienții aflați în România (Ex: părinții sau bunicii cărora dorim să le asigurăm suport medical specializat).

În scurt timp, în platformă vor putea fi rezervate consultații pentru o gamă largă de specialități precum servicii medico-sociale sau servicii de acompaniere. În cazul consultului se va ține cont de infrastructura care poate fi transportată la domiciliul pacientului.

”Prin Beesers ne dorim să creăm o comunitate sigură și eficientă în care utilizatorii să poată accesa servicii medicale în siguranță, în mediul familial. Îmi doresc să îmbunătățesc accesul la servicii medicale deoarece este mai ieftin și mai facil să construiești tehnologie care să conecteze pacientul sau nevoile sale de tratament cu specialistul medical decât să construiești infrastructură spitalicească în formă fizică. Pacientul sau un apropiat al acestuia poate aduce acasă personalul medical într-o manieră predictibilă, trasabilă și monitorizabilă. Rezervarea serviciul se realizează împreună cu specialistul în zile și la ore ferme conform schemei de tratament. În plus, pacientul poate fi informat în permanență cu privire la cine realizează vizitele medicale și, totodată, poate rămâne în contact permanent cu medicul sau asistentul care a efectuat vizita. Ne bucurăm de fiecare dată când reușim să atragem medici cu experiență alături de care construim pachete de monitorizare și tratament la domiciliul pacientului.”, spune Ovidiu Tuduruță, fondator Beesers.

Conform raportului publicat de Consiliul Concurenței, în 2019, între nevoia estimată și numărul total de pacienți care aveau nevoie de astfel de servicii, exista o acoperire generală de 7,9 %. Contextul pandemiei a făcut însă ca piața să se confrunte cu o creștere a numărului de bolnavi care au nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu, procentul celor care beneficiază de acestea fiind în continuare foarte mic, mai ales din cauza accesibilității greoaie.

Toți colaboratorii înscriși în platformă sunt acreditați de către Ministerul Sănătății și au experiență semnificativă în mediul de stat sau privat. În portofoliul Beesers se regăsesc acum servicii medicale oferite BEST FIZIO THERAPY și DOMUS MED, primii furnizori de servicii medicale din Timișoara.

Aplicația Beesers poate fi descărcată din Google Play sau App Store, iar pentru a o accesa, utilizatorii trebuie doar să își creeze un cont sau să se conecteze cu adresa de Google/Facebook/AppleId. Mai departe pot alege din listă serviciul de care au nevoie și furnizorul dorit, având posibilitatea de a stabili ora și data prestării serviciului în cazul în care se dorește achiziția după consultarea costului. Ulterior, fiecare pacient va primi notificări pe telefon despre statusul comenzii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*